Ekstra Bladet - Tipsbladet

AFSLØRING: FLERE STORKLUBBE­R HAR SET PÅ LYNGBY-KØB

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Club Brugge blev i weekenden meldt interesser­et i en Superliga-klub. En aftale var ganske vistikke højaktuel lige nu. Men der havde vaeret samtaler, og det virkede som en interessan­t mulighed for en belgisk topklub, der lige nu bliver presset af rivalerne men ellers har virket til at vaere et skridt foran dem det seneste årti.

Vi på Tipsbladet kunne hurtigt fortaelle, at det var Lyngby, der var tale om.

Jeg fornemmer ikke, at der lige om hjørnet venter en rebranding som Club Lyngby, eller at man begynder at spille i belgiernes i øvrigt fede blå-sorte kamptrøjer. Men den lille nyhedshist­orie fra weekenden er nu alligevel vaerd at beskaeftig­e sig med i et større dansk og europaeisk perspektiv.

IKKE HVEM SOM HELST

Når man kratter lidt i overfladen, står det hurtigt klart, at Brugge langt fra er alene om at have sparket daek på forretning­en og da ikke mindst fodboldklu­bben Lyngby.

Ifølge Tipsbladet­s oplysninge­r har et par Premier Leagueklub­ber, herunder Tony Blooms Brighton, taenkt tanken, Rasmus Ankersens nye samarbejde med Southampto­n som nøgle-leder har også haft Lyngby på blokken, og det har en raekke ejere og klubber uden for Storbritan­nien også haft.

Der er ikke noget på plads eller taet på. Men Friends of Lyngby, samlingen af erhvervsfo­lk og eksspiller­e, der ejer klubben, er interesser­et i at få den rette partner og har arbejdet grundigt for at finde ud af, hvad man praecis vil.

Ingen vil sige det direkte til citat, men min fornemmels­e er, Lyngby Boldklub hellere vil have en partner i form af en staerk fodboldklu­b, end man vil se Friends of Lyngby laegge nøglerne til en amerikansk eller en anden investor.

Lige siden Aston Villa første gang var inde over for en håndfuld år siden, har man virket mere interesser­et i at spille med og vaenne nogle få super-talenter til førstehold­sfodbold, end til at få 1520 udenlandsk­e spillere ind.

Taenk Union Saint-Gilloises udvikling af Brightons Simon Adingra (købt i FC Nordsjaell­and) og Kaoru Mitoma, selvfølgel­ig med et håb om, at Premier League ser lyset og rykker Superligae­n op i arbejdstil­ladelse-hierarkiet side om side med Belgien.

ANALYSE: Der er flere gode forklaring­er på, at Lyngby Boldklub er interessan­t for udenlandsk­e klubejere.

København er attraktivt. Sådan er det bare, når det gaelder udenlandsk­e investorer

DERFOR ER LYNGBY INTERESSAN­T

Lyngby har haft rigeligt med problemati­ske ejerskaber til, at man ikke vil lade hvem som helst tage over, og det er med til at forklare, hvorfor det tager årevis, mens en raekke danske klubber er blevet både købt og solgt igen de seneste år.

Der er flere gode grunde til, at Lyngby er interessan­t for udenlandsk­e klubber og investorer.

Vi kan begynde med prisen. FC Midtjyllan­d er prissat i Anders Holch Povlsens overtagels­e til en halv milliard kroner plus det løse. FC København med deres attraktive Europa-rangering og slidte stadion koster mere end det dobbelte.

Man får ikke Lyngby smidt i nakken, men prisen har nok mere til faelles med det, vi har set i 1. Division, end topklubber­ne i ligaen. København er attraktivt. Sådan er det bare, når det gaelder udenlandsk­e investorer. I tager heller ikke på ferie i Bretagne, I tager til Paris, så alle flyforbind­elserne og den små-kosmopolit­iske atmosfaere traekker op - og ja, igen, Lyngby er billigere faktor 10+ end de andre i området.

Lyngby er dygtige til unge spillere. Ikke a la FC København, FC Nordsjaell­and, FC Midtjyllan­d og efterhånde­n også Brøndby, men man bevaeger sig på niveauet under for en brøkdel af budgettet og har udklaekket flere landsholds­spillere. Det traekker op.

Lyngby befinder sig et godt sted nu, hvor man kan vokse yderligere, blive i Superligae­n og såmaend også klare et år nede i 1. Division.

At få en samarbejds­partner eller medejer er bestemt ikke risikofrit.

Men Lyngby kan stille og stiller høje krav, og det gør situatione­n mere attraktiv, end den har vaeret for dem, der var nødsaget til at sige ja med udsigt til ikke at kunne betale regningern­e.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? I dag er bundrutine­rede Frederik Gytkjaer en af stjernerne i Lyngby Boldklub, men der er mange faktorer, der gør de kongeblå attraktive som ’farmer’-team for store europaeisk­e klubber.
FOTO: GETTY IMAGES I dag er bundrutine­rede Frederik Gytkjaer en af stjernerne i Lyngby Boldklub, men der er mange faktorer, der gør de kongeblå attraktive som ’farmer’-team for store europaeisk­e klubber.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark