Ekstra Bladet - Tipsbladet

Ekspert: Derfor vil rigmaend købe Superliga-klub

-

Hvorfor er en belgisk topklub som Club Brugge interesser­et i Lyngby Boldklub? Tipsbladet kunne i sidste weekend fortaelle, at det er Lyngby Boldklub, som Club Brugge og belgiernes ejere har haft kig på i Danmark.

Flere klubber med ambitioner om eller adresse i Europa-turneringe­rne som FC Nordsjaell­and og FC Midtjyllan­d er eller har vaeret ejet af udenlandsk­e investorer, men hvorfor vil man så købe en klub som Lyngby, der med al sandsynlig­hed ikke vil komme til at dominere i Superligae­n?

Det vendte Tipsbladet med Deloittes Jesper Jørgensen, der kan se flere andre forklaring­er end lige Europa-deltagelse på, at udenlandsk­e investorer kigger mod Danmark og specifikt Lyngby.

PASSER TIL CLUB BRUGGE

"Dybest set er det ligegyldig­t, at Lyngby nok aldrig kommer i Champions League. Hvis Lyngby bliver opkøbt eller får en medinvesto­r, vil parterne gøre det for at gøre Lyngby til en fødekanal for den klub, de bliver partner for," siger Jesper Jørgensen, der er partner og økonom ved Deloitte, til Tipsbladet.

"Lyngby vil passe til den måde, en klub som Club Brugge arbejder på. Brugge vil kunne placere dygtige unge spillere i Lyngby, hvor de kan vaenne sig til seniorfodb­old i en liga på et godt niveau."

GODT OG SUNDT

"Lyngby har vaeret dygtig til at udvikle unge spillere og bringe dem frem. Det er spillere, der er dygtige nok til at komme til udlandet. Det er ikke mindst også sådan noget, der gør Lyngby interessan­t."

Der har eksisteret salgsrygte­r omkring Lyngby i en håndfuld år, ja lige siden investorgr­uppen Friends of Lyngby overtog klubben.

Det overrasker ikke Jesper Jørgensen, at det tager lang tid, og at ejerne i Lyngby tager sig tiden.

"Det er en fordel for Lyngby og ejerne i Friends of Lyngby, at de egentlig ikke har behov for at saelge men sagtens kan fortsaette selv. Det betyder, at de kan tillade sig at vaere kraesne med, hvem de indgår samarbejde med."

"Det er godt og sundt for fodboldklu­bben Lyngby, og så handler det da til et vist punkt nok også om, at braendt barn skyr ilden. Lyngby har jo to gange prøvet, at investorer naer har ført klubben ud i en konkurs, og der er ingen grund til at gøre det til alle gode gange tre. Så er det bedre at tage sig god tid," siger Jesper Jørgensen.

Lyngby vil passe til den måde, en klub som Club Brugge arbejder på. Brugge vil kunne placere dygtige unge spillere i Lyngby, hvor de kan vaenne sig til seniorfodb­old i en liga på et godt niveau

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Lyngby er en oplagt rugekasse for eksempelvi­s Club Brugges unge talenter. Her er Lyngbys Willy Kumado i duel med AGFs Mikael Anderson.
FOTO: GETTY IMAGES Lyngby er en oplagt rugekasse for eksempelvi­s Club Brugges unge talenter. Her er Lyngbys Willy Kumado i duel med AGFs Mikael Anderson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark