Ekstra Bladet - Tipsbladet

FALK OM TIPSBLADET-TOPPLACERN­GER: SINDSSYGT GLAD

Gennem de seneste 10 år har Rasmus Falk konstant vaeret blandt de største profiler i Superligae­n, men han har endnu ikke vundet Tipsbladet­s traditione­lle kåring af Efterårets Profil eller Forårets Profil. Det fylder imidlertid ikke alverden for spilleren

- TEKST: MARTIN DAVIDSEN

Når man spiller i FC København, handler det om at blive nummer et, så man kunne godt tro, at Rasmus Falk aergrede sig blå og grøn over at blive nummer to i 2023-udgaven af Tipsbladet­s kåring af Efterårets Profil.

De 12 Superliga-traenere gav i sidste stemmer en smule flere point til Nicolai Vallys, og dermed måtte Falk nøjes med andenplads­en, men det er ikke noget, midtbanema­nden har ligget søvnløs over.

”Nej, jeg synes, jeg har haft et fint efterår. Det er også en fortjent vinder i Vallys, men jeg går ikke så meget op i det. Man er selvfølgel­ig altid glad, når man får anerkendel­se af fodboldfag­maend, men jeg ville hellere have byttet nogle af de stemmer ud med lidt flere point i Superligae­n,” siger Rasmus Falk til Tipsbladet.

FCK overvintre­r på Superligae­ns tredjeplad­s, men Rasmus Falk har på det personlige plan haft et staerkt halvår, hvor han har vaeret en stabil kraft og en profil på FCK-holdet.

”Jeg har vaeret glad for at kunne spille alle kampe og vaere medvirkend­e til nogle gode resultater. Jeg ville gerne have vaeret medvirkend­e til endnu flere point, men kombineret med europaeisk­e kampe og pokalkampe har det vaeret meget tilfredsst­illende, for jeg tror ikke, at jeg kan finde så mange spillere, der siden i sommer har spillet så mange kampe på så kort tid og løbet de mange meter, som jeg har. Jeg er mest glad for, at jeg har kunne vaere til rådighed og vaeret den bedste udgave af mig selv i det her halvår,” siger Rasmus Falk om et efterår, hvor han i tirsdagens kamp mod Galatasara­y kan spille sin kamp nummer 32 siden 22. juli.

HELTE OG SKURKE

Kigger man på de seneste 10 års kåringer af Efterårets Profil og Forårets Profil er Rasmus

Falk en af de spillere, der gennem årene har høstet sammenlagt flest stemmer, men det er altså aldrig lykkedes at vinde afstemning­en.

”Nej, men jeg kigger måske også lidt anderledes på tingene end så mange andre. Jeg kan godt lide tanken, og jeg ved også godt, at det er sjovt med sådan nogle kåringer, men jeg er meget mere interesser­et i, om tingene fungerer godt det sted, hvor jeg er. Vi skal spille godt, vi skal vinde kampe og vi skal praestere. Jeg vil hellere tale om fodbold i den sammenhaen­g, selvom jeg godt ved, at det ikke er det, der saelger allermest. Vi skal jo helst finde en helt og en skurk, men for mig skal gøre fodbold mere til en holdsport end til en individuel sport,” siger Falk, der dog understreg­er, at han selvfølgel­ig vaerdsaett­er den personlige succes.

”Jeg er sindssygt ambitiøs, og jeg går efter at opnå så meget som muligt, men det er mere i forhold til holdet. Det handler om flere mesterskab­er, mere Champions League, historiske ting. Når vi opnår sådan noget, er det aldrig en enkelt spiller eller en enkelt spillers skyld. Det er en gruppe, der gør tingene sammen, men jeg er selvfølgel­ig stolt over, at jeg blev kåret til Man of the Match mod Bayern München og Manchester United, men jeg vil godt nok ikke bytte personlig haeder for point. Det er kampenes resultater, man kommer til at huske,” siger Rasmus Falk.

Til sommer er det 14 år siden, at Rasmus Falk fik Superliga-debut i OB, og han har netop rundet sin Superliga-kamp nummer 300, hvilket også placerer ham højt på listen over spillere med flest kampe i den bedste danske raekker. Og de fleste år har han endda vaeret en profil, der har høstet point i Tipsbladet­s halvårlige kåring.

”Når man stiller det sådan op, er jeg sindssygt glad for, at jeg kontinuerl­igt har vaeret en god spiller på et højt niveau. Jeg har haft praestatio­nerne og sulten og alt, hvad der hører med til det. Når man kigger på det ting, jeg har opnået, så er det den ting, jeg har vaeret gladest for: At jeg stadig braender for at blive bedre hver dag, når jeg traener til traening og forsøger at hjaelpe holdet til at blive den bedst mulige udgave og opnå de ting, som vi ønsker at opnå,” siger Rasmus Falk.

Når man stiller det sådan op, er jeg sindssygt glad for, at jeg kontinuerl­igt har vaeret en god spiller på et højt niveau

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Rasmus Falk debuterede i Superligae­n for 14 år siden, men han har stadig sult efter mere.
FOTO: GETTY IMAGES Rasmus Falk debuterede i Superligae­n for 14 år siden, men han har stadig sult efter mere.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark