Ekstra Bladet - Tipsbladet

FC Barcelona-Girona FC

TV2 SPORT X

-

Du skal se den: Fordi Barcelona kan blive distancere­t

Hold øje med: Artem Dovbyk

Det er jo et velkendt billede: La Liga føres an af Real Madrid, men lige bagefter og med samme antal point følger udfordrere­n fra Catalonien. Det er bare ikke dén catalanske klub, der plejer at danse taet med Real Madrid i toppen af den spanske raekke.

Det er saedvanlig­vis FC Barcelona, der er dyster med rivalen fra hovedstade­n, men i denne saeson er det opkomlinge­ne ude fra det naerliggen­de Girona, der deler førsteplad­sen. I hvert fald forud for weekendens spillerund­e.

Barca og Girona tørner sammen i et direkte opgør, der betyder, at gaesterne kan distancere Barcelona med syv point, hvis de vinder – og Barcelona omvendt kan bringe sig bare ét point bag Girona.

Uanset hvad er det lidt af en overraskel­se, at Girona ligger så højt i tabellen. Det er kun klubbens anden saeson i La Liga i denne omgang, og den første af slagsen endte med en tiendeplad­sen. Det er dog ikke den klassiske historie om en lille, undertippe­t klub, der mod alle odds bider skeer med de største.

I 2017 overtog City Football Group, der har Manchester City som sit flagskib, en stor del af aktierne og har i dag lige under halvdelen. Yderligere 16 procent sidder Girona Football Group på. I spidsen for sidstnaevn­te står Pere Guardiola, der er bror til City-manager Pep Guardiola (og i øvrigt agent med folk som Luis Suarez og Andrés Iniesta som tidligere klienter).

Den kombinatio­n er måske ikke romantisk, men den har vist sig effektiv. Pere Guardiola overtog posten som bestyrelse­sformand i 2020, og under hans lederskab rykkede klubben op i La Liga i 2022 for blot anden gang i karrieren.

 ?? GETTY IMAGES FOTO: ?? Den tidligere FCM- og Sønderjysk­e-angriber Artem Dovbyk er Girona-topscorer med syv La Liga-mål i denne saeson.
GETTY IMAGES FOTO: Den tidligere FCM- og Sønderjysk­e-angriber Artem Dovbyk er Girona-topscorer med syv La Liga-mål i denne saeson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark