Ekstra Bladet - Tipsbladet

Sådan er Superligae­ns 11

-

Alexander Lind, Silkeborg IF

Alexander Lind, Silkeborg IF

Født: 26. juni 2002 i Hørning Angriber Allround-forward

71 kampe/20 mål for Silkeborg IF. Er inde omkring Danmarks U/21landshol­d

Får Alexander Lind overhovede­t sit gennembrud som Superliga-spiller?

Han har vaeret i vaelten i efterårssa­esonen, men så sent som i sommer var vi, og nok også Silkeborg-spilleren og Silkeborg IF selv, i tvivl om, hvad vej pilen pegede.

Skadesprob­lemer og en tendens til enormt hård selvkritik, selv Kent Nielsen forsøger at tage brodden af, skabte tvivl. Men i denne halvsaeson ramte Lind pludselig en suveraen stime og fremviste evner både som afslutter og deltager i Silkeborgs kombinatio­nsspil, og god topfart til SIF's kontraspil.

Han holder Tonni Adamsen ude af startopsti­llingen i mange kampe og gør det så godt, at snakken om et klubskifte i 2024 er fuldt berettiget.

Andri Gudjohnsen, Lyngby Boldklub

Født: 26. juni i London, Storbritan­nien Angriber

Type: Fysisk staerk angriber

Erfaring: B-hold i FC Barcelona og Real Madrid og nogle kampe for IFK Norrköping. Spiller på Islands A-landshold.

Eidur Gudjohnsen­s søn Andri viser lovende takter i Lyngby.

Lyngby er hans første virkelige seniorklub som starter, men man kan godt se noget af skolingen på eliteplan i FC Barcelona. Han får afsluttet meget og i det hele taget blandet sig i meget af Lyngbys spil. Hans data og praestatio­ner er ret bemaerkels­esvaerdige med tanke på, at Lyngby er et af de hold i Superligae­n, der har bolden mindst, og det er naerliggen­de at taenke, at Gudjohnsen i en ikke alt for fjern fremtid får chancen i en større klub efter et fint salg.

Cho Gue-sung, FC Midtjyllan­d

Født: 25. januar 1998 i Ansan, Sydkorea Angriber

Type: Targetspil­ler og opspilssta­tion Erfaring: Omkring 150 kampe i Sydkorea og mål i taet på hver anden kamp. Sydkoreans­k A-landsholds­spiller med paen individuel succes

Kendere i fodboldbra­nchen vidste naturligvi­s godt, hvem Sydkoreas foretrukne targetman er, men for den almindelig­e fodboldfan var en spiller fra Jeonbuk Motors totalt ukendt stof.

Ukendt er Cho Gue-sung bestemt ikke laengere i dansk fodbold. Målstatist­ikken er paenere, end den ellers ville have vaeret takket vaere tre mål på straffespa­rk, men landsholds­spilleren har vist sig at vaere en vaerdifuld spiller med et godt blik for rollen som opspilssta­tion og en indaedt arbejdsvil­je, der ofte bringer sydkoreane­ren i gode positioner.

Cho Gue-sung saerdeles staerk i luftspille­t og på mange måder prototypen på den fysiske staerke angriber og målscorer, klubben egentlig ikke helt havde ramt siden Morten ”Duncan” Rasmussens stop for efterhånde­n mange år siden. Paul Onuachu er tårnhøj men var slet ikke lige så dygtig i luften eller som spilstatio­n.

De har scoret flest mål i Superligae­n i denne saeson, men hvem er de? Tipsbladet har set dansk fodbolds mest målfarlige spillere efter i sømmene.

Don Deedson Louicius, OB

Født: 11. februar 2001 i Tabarre, Haiti Højre kant

Type: Hurtig gennembrud­sspiller fra kanten

Erfaring: Fire saesoner i Hobro (mål cirka hver fjerde kamp) og landskampe for Haiti Han nåede at spille en del for Hobro i 1. Division og er indtil videre den klart mest succesrige nytilførse­l i OB i saesonen, der ellers mestendels har vaeret en stor skuffelse.

Don Deedson har vaeret en god og pågående gennembrud­sspiller, og har også vaeret flittigt skydende udefra, isaer når vi taenker på, han kun har vaeret på banen i Superligae­n 57 procent af spilleminu­tterne i saesonen.

Franculino Djú, FC Midtjyllan­d

Født: 28. juni 2004 i Bissau, Guinea-Bissau Forward

Type: Alsidig forward

Erfaring: Benficas ungdomsafd­eling, er kommet på Guinea-Bissaus A-landshold Det er en meget lovende spiller, FC Midtjyllan­d her har fået fingre i fra Benficas U/19landshol­d.

Franculino har fra start i FC Midtjyllan­d vist en usaedvanli­g god evne til at finde rum i feltet og til at komme til afslutning­er, og afslutning­erne er generelt også teknisk gode og udføres uden tvivl og nerver, hvilket igen er usaedvanli­gt for en 19-årig, der kun har spillet seniorfodb­old et halvt år i Herning.

Man kan se det i dataene – Franculino kommer til mange afslutning­er med sin venstre fod, isaer når vi husker på, han har spillet et stykke under halvdelen af minutterne i Superligae­ns efterår, og han forsøger også mange driblinger. Det giver løfter om rigtig meget, når han begynder at starte fast.

Født: 19. februar 2002 i Møldrup Kantspille­r

Pågående, fysisk kantspille­r eller forward

Født: 4. januar 1996 i Farum Angriber

Alsidig forward der kan spille kant eller offensiv midtbane

En masse kampe i Superligae­n, Tyskland og Belgien og de danske ungdomslan­dshold gennem 10 år. 77 mål i 261 kampe i alt på klubplan. Ingvartsen er nok den mest komplette angriber i Superligae­n, og selvom han burde have scoret flere mål for FCN i efterårssa­esonen, er han stadig et scoop for klubben. Vi ved fra Marcus Ingvartsen­s tid i udlandet, at han er yderst kapabel i flere andre roller, men hos FCN har han spillet spydspids i en 4-3-3-formation med afslutning­er som førsteprio­riteten på todolisten skarpt efterfulgt af en lederrolle i presspille­t og kombinatio­nsspillet.

Ud fra dataene kunne vi godt forvente flere mål fra Ingvartsen i foråret, isaer med viden om, at Superligae­n naturligvi­s ikke er naer så hård som Bundesliga­en.

Født: 4. september 1996 i KøbenhavnO­ffensiv midtbane eller kant

Type: Teknisk staerk pasningssp­iller og dribler med et godt skud

Erfaring: 108 Superliga-kampe og 34 mål og cirka samme målsnit i 80 kampe i 1. og 2. Division

Har fået debut for Danmarks landshold Han kommer aldrig til at vinde sprint-tests, og det er en del af teorien i Silkeborg IF, der forklarer, hvorfor Vallys i så lang tid fik lov at gå i 1. Division trods et rekrutteri­ngsforsøg fra Horsens' davaerende manager Bo Henriksen.

Nu er det Brøndby, der nyder godt af Vallys, og der er sandelig meget at nyde. Vallys scorer takket vaere sit hårde og praecise spark og en veludvikle­t evne som afslutter mange mål, også flere end størrelsen på hans chancer tilskriver, og så er Vallys også med til at skabe et vaeld af afslutning­er og chancer for holdkammer­aterne. Offensive midtbanesp­illere bliver som regel ikke topscorere, men Vallys er dygtig nok til at bryde rammen.

Født: 13. juli 1989 i København Angriber

Type: Hovedstøds­staerk boksangrib­er Erfaring: Flittig målscorer i Superligae­n, 1. Division og den norske liga siden 2010. Over 400 kampe på højt plan

Patrick Mortensen er den mest scorende spiller i Superligae­n gennem de seneste 5½ år, og det er forståelig­t, at flere andre af Superligae­ns topklubber i bagklogska­bens klare lys gerne ville have hentet angriberen i Sarpsborg.

Angriberen kommer regelmaess­igt til afslutning­er, rager op i luftrummet og er en vigtig del af det fysisk staerke AGF-hold, der gør det en prøvelse at møde århusianer­ne og skabe chancer mod dem.

Mortensen har domineret på Expected Goals i Superligae­n den seneste håndfuld år og haft klart flest afslutning­er på hovedet, men det har han faktisk ikke i dette efterår, hvor AGF også har forsøgt at få flere spillere til afslutning­er efter at have vaeret ekstremt afhaengig af Mortensen i sidste saeson.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark