Ekstra Bladet - Tipsbladet

Enorme summer: SÅ MEGET HAR FCK TJENT PÅ CL

- TEKST: VICTOR RISAGER OG TROELS BAGER THØGERSEN

FC København har scoret naesten en halv milliard på dette års Champions League-kampagne - og mere kan vaere på vej.

For anden gang i klubbens historie er FC København gået videre fra gruppespil­let i Champions League, og mens spillerne kan juble over udsigten til to storkampe i turneringe­n i foråret, kan økonomiafd­elingen i klubben også gnide sig i haenderne. Sejren over Galatasara­y og avancement­et i turneringe­n sender nemlig flere millioner til FCK. Mange flere.

FC København havde allerede tjent et beløb i omegnen af 352 til 372 millioner kroner før tirsdagens afgørende kampe.

Og efter tirsdagens resultatet­er ryger der naesten 100 millioner kroner yderligere til “løverne”. Sejren over Galatasara­y i sig selv giver 21 millioner kroner, mens avancement­et til ottendedel­sfinalerne giver 72 millioner kroner.

Og det stopper ikke nødvendigv­is her. FC København kan tjene et tocifret millionbel­øb ekstra via markedspul­jen og det samme via entre, merchandis­e og sponsor. Derudover vil en plads i kvartfinal­en give hele 79 millioner kroner yderligere.

Det bliver dog svaert at nå så langt, for der er lagt op til svaer modstand for FCK i ottendedel­sfinalen - se de potentiell­e modstander­e her.

DERFOR SCORER FCK SÅ MEGET

Uanset hvad er FC København sikret enormt mange millioner, og der er saerligt et par ting, der har gjort beløbet så stort. Det fortaeller Tipsbladet­s redaktør og kommentato­r Troels Bager Thøgersen.

"Der er to ting, der virkelig giver jackpot for FCK. Det er sejrene og det at gå videre. Det svarer til flere års tv-indtaegter for FCK i toppen af Superligae­n."

"Og så er der det, der hedder ‘market pool’, som afspejler, hvor store medieindta­egterne for Champions League er i et holds land og region."

"Der scorer FCK enormt meget på, at UEFA ser Norden som ét stort marked. Sverige, Norge og de andre har ingen hold i gruppespil­let, så FCK løber med hele kagen og får nu endnu mere på grund af ottendedel­sfinalen," siger Troels Bager Thøgersen.

Og hvad skal pengene så bruges på? Ja, det må “løvernes” bestyrelse finde ud af, men noget tilfalder nok spillerne, og så er det heller ikke utaenkelig­t, at “PC” får lidt mere at rykke med på transferma­rkedet

"Spillerne får en paent stor bonus, vi taler et betydeligt, tocifret millionbel­øb. Og FCK tjener helt absurd på det her og får råd til et par ekstra million-køb i 2024 og 2025. De kan med god samvittigh­ed købe en ekstra flaske champagne og hjemmerørt remoulade til fiskefilet­en, når der er julefrokos­t," siger Thøgersen.

FC København kan møde flere storklubbe­r i naeste runde af Champions League.

For anden gang i klubbens historie spillede FC København sig tirsdag aften videre til Champions Leagues knockoutfa­se, og dermed står den også på Champions League-bold i Parken i foråret. I hvert fald i en kamp.

Og her kommer der med sikkerhed et stort hold på besøg i København.

I og med at Jacob Neestrups tropper sluttede som nummer to i sin gruppe bag Bayern München, skal københavne­rne nemlig møde en gruppevind­er i ottendedel­sfinalen. Dog ikke Bayern München, som de altså mødte i gruppespil­let.

De sidste grupper blev endegyldig­t afgjort onsdag aften.

Det betyder, at FC København mandag traekker et af de følgende hold.

Arsenal Real Madrid Real Sociedad Atlético Madrid Dortmund Manchester City FC Barcelona

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Peter Christians­en og resten af FCK-baenken eksplodere­r i jubel, da dommer Daniele Orsatos fløjte lyder for sidste gang i opgøret mod Galatasara­y.
FOTO: GETTY IMAGES Peter Christians­en og resten af FCK-baenken eksplodere­r i jubel, da dommer Daniele Orsatos fløjte lyder for sidste gang i opgøret mod Galatasara­y.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark