Ekstra Bladet - Tipsbladet

Stolt PC: FCK er unikke

- TEKST: JACOB QUVANG

FC København rundede tirsdag aften efteråret af med manér. 1-0 blev det til over Galatasara­y hjemme i Parken, og for blot anden gang i historien er københavne­rne klar til knockoutfa­sen i Champions League.

En imponerend­e bedrift med tanke på at man henviser klubber som Galatasara­y og selveste Manchester United til de sekundaere placeringe­r i puljen. Efter kampen var stemningen euforisk, hvilket nok har vaeret en blanding af sejren, men også at man saetter punktum for et langt efterår, hvor FC København har spillet massevis af opslidende fodboldkam­pe.

Eufori var der i hvert fald at spore hos klubbens sportschef Peter Christians­en, som også havde god grund til at vaere glad. Med avancement­et ruller der nemlig adskillige millioner ekstra ind på FCK's bankbog. FC København skulle dog have haft to-tre point mere i gruppespil­let, slår han fast, og han er ikke bange for at saette store ord på FC København som klub.

”Vi har en unik platform i forhold til at vaere en klub, der spiller europaeisk og spiller unge spillere på 18, 19, 20, 21 år, men også erfarne spillere som vi tiltraekke­r, fordi de kan se, at der er en mulighed for at spille Champions League,” fortaeller han. Han uddyber med, at det nuvaerende FC København-hold er designet til at spille Champions League og Superliga samtidig, og at man naturligvi­s har et efterslaeb på den hjemlige front, men at man er på jagt.

Tidligere har han udtalt, at barren hele tiden skal haeves i FC København - på et tidspunkt bliver det dog vanskeligt.

”Det er svaert at haeve barren mere, når der ikke er noget, der er over Champions League. Vi leverer på det, vi siger – i hvert fald indtil videre. Vi har vundet to danske mesterskab­er, the double sidste år, vi har vaeret i to gruppespil, og nu går vi ud af gruppen også. Jeg synes, det er okay egentlig,” siger ’PC’ med et skaevt smil.

Når der er lodtraekni­ng til de naeste Champions League-kampe på mandag, så bliver det ikke med sportschef­en som repraesent­ant for FC København. Han er på ferie, så den tjans lader han Daniel Rommedahl om.

Vi har vundet to danske mesterskab­er, the double sidste år, vi har vaeret i to gruppespil, og nu går vi ud af gruppen også. Jeg synes, det er okay egentlig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark