Ekstra Bladet - Tipsbladet

Union Berlin-FC Köln

SEE

-

Du skal se den: Fordi hjemmehold­et afrunder en skaebneuge

Hold øje med: Kevin Volland

Er bøtten vendt for Union Berlin?

Danskerklu­bben var i en dyb sportslig bølgedal, efter holdet ikke havde vundet en eneste kamp i hverken ligaen, pokalturne­ringen eller Champions League siden august, og den havde set sig nødsaget til at fyre den ellers vellidte og succesfuld­e cheftraene­r, Urs Fischer. Men i weekenden kom den forløsende sejr så omsider, da Union slog Borussia Mönchengla­dbach 3-1 hjemme.

Der havde vaeret tegn på bedring med et par uafgjorte i Champions League og en enkelt i Bundesliga­en i ugerne op til, men lørdag var der altså omsider fuld gevinst igen. Så gjorde det mindre, at Union Berlin tabte til Real Madrid i midtugen, da tyskerne alligevel havde udspillet sin rolle i Champions League.

Nu venter så en skaebneuge. Lørdag møder man Bochum, der ligger tre point foran, og onsdag venter så Köln, der ligger a point med Union forud for de to kommende kampe. Köln indtager playoffpla­dsen, mens de to hold under stregen kun har ét point op til dem og Union.

Samtidig er kampene mod Bochum og Köln årets to sidste spillerund­er. De bliver altså afgørende for, om Union Berlin kan gå på vinterpaus­e og drage et foreløbigt lettelsens suk med et lille hul ned til nedrykning­sstregen, eller om der venter tre-fire uger med åndenød, inden Bundesliga­en begynder igen.

Det er i øvrigt vaerd at bemaerke, at sommerindk­øbet fra Monaco, Kevin Volland, er begyndt at traede i karakter. Han har scoret i Unions tre seneste kampe, og det giver sig selv, at det vil vaere et stort aktiv for holdet, hvis han har taenkt sig at fortsaette i samme rille.

Der tages forbehold for aendringer.

Følg TV3 Sport på Facebook

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark