Ekstra Bladet - Tipsbladet

Superligae­n har haft godt af gavtyven Grabara

-

Kamil Grabara har for andet år i traek vundet Det Gyldne Bur. Det er kollegerne i Superligae­n og 1. Division, der med et overvaelde­nde stemmetal har peget på FC København-målmanden. Og de har altså givet Grabara en knusende sejr, efter der i 2022 var taet løb mellem den 24-årige polske keeper med snarlige Wolfsburg-fremtid, Mads Hermansen og Patrik Carlgren.

Det kunne jo naeppe have vaeret anderledes, da FC København først vandt mesterskab­et, da Brøndby solgte Mads Hermansen til Leicester, og da FC København så kom i Champions League.

Det yder så ikke tilnaermel­sesvis nok retfaerdig­hed til Grabaras praestatio­ner.

FC Københavns defensive arbejde har vaeret flot i Champions League men ikke specielt godt hjemme i Danmark siden sommerferi­en, men med en lav fejlprocen­t og et tårnhøjt topniveau isaer i de største og mest afgørende kampe og sekunder af disse har Grabara nok vaeret den mest stabile FCK-spiller overhovede­t, både i denne saeson og såmaend også de to år forinden.

Wolfsburg købte allerede Grabara med effekt fra sommeren 2024, da sommer-transfervi­nduet i sommeren i år lige var lukket i, og det fremstår mere og mere som et uhørt kup af den udmaerkede men i mange år ikke spektakula­ere Bundesliga-klub.

Hvis vi ellers køber mantraet om, at man kan vaere for god til Superligae­n, må Grabara vaere blandt de bedste i den kategori af spillere i de 10 seneste år.

For fortsaette­r den 24-årige målmand fra Schlesien i det sydlige Polen sin udvikling, kan han vaere tilbage i Champions League i en endnu større klub om få år.

Jeg ved, Kamil Grabara irriterer mange andre i Superligae­n, der ikke lige jubler over FC Københavns resultater og Grabaras spil på banen.

Det forstår jeg egentlig godt med målmandens markante udmeldinge­r og offensive profil lige siden begyndelse­n i AGF.

Jeg er måske farvet af min profession, men jeg er nu alligevel glad for, at Kamil Grabara har åbnet munden så meget og så ofte, som han har.

Og jeg tror, at Superligae­n og alle jer, der ikke holder med FCK og Grabara, kommer til at savne ham, når han snart er vaek.

FC MIDTJYLLAN­DS MÅLMAND Jonas Lössl siger det fint i et interview om Grabaras kåring. At det er fedt, nogen tør og bringer sig selv i spil. Jacob Neestrup brugte det konkret, da FC København skulle spille første gruppespil­skamp i Istanbul og fornemmede, der var brug for et overlydsbr­ag af nogle meldinger for ligesom at få slået fast, at FCK var der for at få point og ikke for at få selfier med Hakim Ziyech og Wilfried Zaha.

FCK-traeneren var selve inde på det i forbindels­e med denne uges returkamp, nemlig at det opildner Grabara og udløser kanonkampe, når han har meldt sig selv skyhøjt op og må leve op til egen ord-strøm.

Selvfølgel­ig skal man ikke kalde modstander­ens stadion et 'shithole', men så laenge alle parter holder sig til ord, og der er et glimt i øjet at spore (og det synes jeg personligt, der ofte har vaeret hos Grabara, når han provokered­e de andre i Superligae­n), foretraekk­er jeg altså det frem for floskler om én kamp ad gangen og at spille sammen som et hold.

JEG TROR, MANGE andre har det på samme måde, eller finder ud af det, når Superligae­n bliver et mere stille sted, når Kamil Grabara skal sende raketter op fra et af Bundesliga­ens i øvrigt mest stille og kedelige stadions.

Så et stort tillykke til Kamil Grabara herfra – og et held og lykke til FCK-sportsdire­ktør Peter Christians­en og hans kolleger, der virkelig skal arbejde for føden for at finde en målmand, der tilnaermel­sesvis kan fylde den modige unge mands fodboldstø­vler ud.

Hvis vi ellers køber mantraet om, at man kan vaere for god til Superligae­n, må Grabara vaere blandt de bedste i den kategori af spillere i de 10 seneste år

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Hadet, beundret – men aldrig ignoreret. Kamil Grabara har pyntet på Superligae­n.
FOTO: GETTY IMAGES Hadet, beundret – men aldrig ignoreret. Kamil Grabara har pyntet på Superligae­n.
 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark