Ekstra Bladet - Tipsbladet

Det er fedt at se City og Barca falde på røven

-

Det var noget befriende ved at se ufejlbarli­ge Erling Haaland ligne Edward Munchs berømte maleri ’Skriget’, da dommeren fløjtede af, og Tottenham derfor fik 3-3. Selvfølgel­ig skulle Jack Grealish have haft lov at løbe sin friløber.

Men på den store, kosmiske skala giver det altså lidt håb for Premier League og de andre hold, at ikke bare Spurs men også Aston Villa, Liverpool, Chelsea og Arsenal har taget point fra Josep Guardiolas hold.

Det samme gaelder FC Barcelona og Real Madrid i Spanien, der lige nu slås gevaldigt med City Football Groups andethold, Girona, der med det tidligere FC Midtjyllan­d-flop Artem Dovbyk spiller en god omgang fodbold.

Barcelonas praesident Joan Laporta må i sin REM-søvn blive lidt bange for, om det var vaerd at pantsaette det meste af klubben hos amerikansk­e kapitalfon­de med vilde afkastkrav, og om Xavi er den frelser, Laporta har sat alt ind på.

Og Bayern?

De kan vinde Champions League, eller de kan spille flere kampe som det nylige 1-5-nederlag i Frankfurt og få en nedsmeltni­ng til foråret og endelig miste mesterskab­et til Leverkusen, Stuttgart eller Leipzig, efter det var så uendelig taet på til Dortmund i maj i år.

HAR JEG NOGET mod de store klubber, fordi de vinder? Nej.

Men efter at superklubb­erne har sat sig så hårdt på ligaerne de ti seneste år, er det meget sundt og befriende at se og føle, bare for en kort stund, at Premier League ikke er forvandlet til Bundesliga­en efter Citys fem mesterskab­er på seks saesoner, og at Bundesliga­en måske ikke for altid vil vaere kun Bayerns.

Måske er verden mere uforudsige­lig her efter coronaepid­emien, der skaber problemer for en masse fodboldklu­bber og tilsynelad­ende også forplanter sig på banen.

Vigtigere er det nok, at der er nogle udfordrere, hvor både de enkelte spillere og holdene kan følge med de bedste hold i verden og skabe chancer nok til at vinde. De er hurtige, de er teknisk dygtige, de er brølstaerk­e, og de har alle de samme redskaber taktisk og i forberedel­serne som superklubb­erne.

DET KAN SAGTENS vaere, det bare er noget midlertidi­gt. Et øjebliksbi­llede, mens superklubb­erne suger luft ind. Luft til den dag, de får lov til at have førstehold­strupper på 3035 spillere, så de har folk nok til at spille i nye turneringe­r og tager endnu flere af de bedste fra Leverkusen, Brighton og de andre, der vover at gøre modstand.

Men det er nu rart at se, at sammenhaen­gen mellem mange penge og flest point bliver brudt bare en sjaelden gang imellem.

Om ikke andet ved, at flere får penge nok til at stille et dygtigt fodboldhol­d og give det arbejdsbet­ingelser, der tager brodden af de allerstørs­tes fordele.

Det kan sagtens vaere, det bare er noget midlertidi­gt. Et øjebliksbi­llede, mens superklubb­erne suger luft ind

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Erling Haaland er mildt sagt utilfreds med dommer Simon Hooper som overser en fordel til Jack Grealish i kampen mod Tottenham.
FOTO: GETTY IMAGES Erling Haaland er mildt sagt utilfreds med dommer Simon Hooper som overser en fordel til Jack Grealish i kampen mod Tottenham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark