Ekstra Bladet - Tipsbladet

UDLØBSDATO? ”JEG HAR DET FANTASTISK”

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Kontrakten med FC Midtjyllan­d udløber om et halvt års tid og ser ikke ud til at blive forlaenget. Men Henrik Dalsgaard har en masse at give af, også i det kommende halve år, hvor der er DM-guld på spil og et hold med lovende unge spillere, der skal spilles yderligere sammen.

Henrik Dalsgaard har prøvet det meste. Han tog fra ungdomsafd­elingen i Viborg til serieklubb­en Møldrup/Tostrup, blev rekruttere­t til AaB som angriber, omskolet til angrebsbac­k og vandt DM.

Han spillede 200 kampe for Zulte Waregem og Brentford, var til VM med Danmark i 2018 og har nu spillet 97 kampe på 2½ år for FC Midtjyllan­d.

I alt har Dalsgaard rundet 500 kampe på topplan, og han er ikke faerdig med topfodbold, langt fra.

”Jeg har det fantastisk, selvom jeg naermer mig en alder, hvor mange folk måske vil sige, at udløbsdato­en ligger. Jeg har det fantastisk. Bare det, at jeg kan gå fra at vaere midterfors­varer til at rykke på højre back igen. Og få mine tal, mine højintense meter og alt det der, at få det op og ligge på niveau med alle andre. Det viser, at jeg er et rigtig godt sted. Jeg har ikke nogen småskavank­er eller noget som helst i den dur. Jeg er bare fit for fight og megasulten,” siger Henrik Dalsgaard.

”Jeg vil gerne spille så meget fodbold på så højt et niveau som muligt i så lang tid som muligt. Uanset hvad, så gaelder det om for mig om at holde snuden i sporet og sørge for at stå så skarpt som muligt. Og så håber jeg jo, at Midtjyllan­d kan få en masse gavn af det. Og ellers at jeg får vist mig frem for nogle andre klubber.”

FREMTIDEN

Den sidste saetning er selvfølgel­ig ikke en fortalelse. For den kontrakt, Henrik Dalsgaard indgik med FC Midtjyllan­d i sommeren 2021 efter afskeden med Brentford, løber tre år og er ikke blevet forlaenget.

Så samarbejde­t mellem FC Midtjyllan­d og Henrik Dalsgaard udløber efter 30. juni 2024, og ifølge Tipsbladet­s oplysninge­r er der ingen tegn på, at FC Midtjyllan­d vil tilbyde en ny aftale.

”Der har ikke rigtig vaeret nogle forhandlin­ger. Og jeg har en kontrakt, der udløber til sommer, så hvis man laegger én og én sammen, giver det naesten sig selv,” siger Henrik Dalsgaard og forklarer:

”Hvis klubben havde vaeret meget ivrige efter at forlaenge, var det nok sket allerede.

I og med jeg snart kan begynde at snakke med andre klubber. Jeg koncentrer­er mig om, at jeg skal vise den bedste version af mig selv,” siger Henrik Dalsgaard.

FC Midtjyllan­ds traenere og ledelse har ved flere lejlighede­r understreg­et, at de er glade for samarbejde­t, og trods den manglende kontraktfo­rlaengelse har der i interviews såvel som bag kulisserne over for Tipsbladet kun vaeret meldinger om et godt samarbejde mellem parterne, noget Henrik Dalsgaard også understreg­er i interviewe­t.

”Jeg synes jo også, det er sådan, folk kender mig udadtil. Jeg kaemper for holdet og giver alt, hvad jeg har. Selvom jeg ikke står med en kontraktfo­rlaengelse, så er det jo nogle gange praemissen i fodbold, at vi har et samarbejde indtil sommer. Og indtil da kommer de til at få den bedste version af mig. Jeg kommer til at stå snorlige, når vi starter op igen, og jeg satser på at spille en masse kampe i foråret,” siger Henrik Dalsgaard.

SKABER ET HOLD

”Det hele er meget udramatisk, jeg vil bare gerne spille så meget fodbold som muligt og løfte FC Midtjyllan­d i niveau med mine løb, min fysik og min rutine. Det synes jeg, at vi kan bruge i de kampe, der kommer til forår.”

”Og så er der sket mere maerkelige ting i fodbold, end at jeg skulle få forlaenget i løbet af foråret, hvis jeg braender banen af. Så jeg tager det så stille og roligt, som man nu kan. Jeg vil vise mig frem for FC Midtjyllan­d men også for andre klubber, hvis det skulle vise sig, at FC Midtjyllan­d ikke vil

forlaenge.”

For Henrik Dalsgaard er der stadig meget at opnå. FC Midtjyllan­d fører Superligae­n med tre point i vinterpaus­en, hvilket er en maerkbar forbedring fra foråret, hvor holdet endte i nedrykning­sspillet.

Det kommer efter et år med massive udskiftnin­ger i FC Midtjyllan­ds trup, aendringer der i Tipsbladet­s beregninge­r beløber sig til i hvert fald 200 millioner kroner i transfer-betalinger for nye spillere.

Hvad de mange nye spillere har kostet er ikke noget, Henrik Dalsgaard beskaeftig­er sig med. Han bruger krudtet på at få de nye spillere til at falde til.

”Der blev renset ud i truppen, og ansvaret på os lidt aeldre herrer i truppen er jo blevet endnu større. Der er forsvundet nogle lederskikk­elser som Erik Sviatchenk­o og Daniel Høegh. Så jeg og Jonas Lössl har vaeret lidt mere alene om opgaven, og der er kommet ekstremt mange nye personer, vi har hjupet på vej. Vi har gjort vores bedste for at få samlet truppen, hvor der er spillere fra virkelig mange kulturer, og det har vaeret et stort arbejde i omklaednin­gsrummet. Et arbejde, jeg synes, vi er lykkedes med. Man kan se det på resultater­ne og på, at vi er blevet bedre sammenspil­let,” siger Henrik Dalsgaard.

”Vi har som kulturbaer­ere gjort meget for at få de nye spillere til at forstå, hvad FC Midtjyllan­d står for, hvad der kraeves, og hvordan vi spiller. Man kan ikke altid se det ude på banen, men der ligger mange arbejdstim­er i den rolle.”

”Jeg tror ikke, det har stået i Lössls jobbeskriv­else, at han skulle tage Cho og de andre nye spillere med til vinterbadn­ing i Silkeborg, men der er jo en grund til, Jonas gør det. Der er en masse af de små ting, der har hjulpet med til, at vi efterhånde­n står skarpt, og at resultater­ne er gået vores vej,” siger Henrik Dalsgaard.

”Jeg synes også, vi kan se det på min makker foran. Han er begyndt at blomstre, og jeg vil jo gerne tro, at det hjaelper, at jeg kan lidt skole-spansk og derfor kan fortaelle ham, hvor han skal bevaege sig hen på banen. Jeg håber, det giver ham lidt tryghed, og jeg synes, vi kan se en opadgående formkurve hos ham,” siger FCManfører­en.

GULDJAGTEN

I Superligae­n er der 15 runder tilbage.

FC Midtjyllan­d har tre point mere end FC København (Brøndby ligger imellem dem, to point efter FCM), og københavne­rne har pokalturne­ringen og to kampe mod Manchester City at tage sig af.

De fleste har alligevel FC København som favorit til mesterskab­et, men det bliver ikke uden kamp fra midtjydern­e, der bør blive bedre i foråret.

”Selvfølgel­ig har FCK haft mange kampe, det ved vi. Det kender vi alt til. At spille Europa, det er hårdt. Det tager mange kraefter,

Jeg har det fantastisk. Bare det, at jeg kan gå fra at vaere midterfors­varer til at rykke på højre back igen

isaer mentalt. Vi har en opstart på seks uger, og det ser jeg som en fordel for os. Vi bliver endnu mere sammentømr­et som trup, vi får flere traeningsp­as, og det er plus for os. I efteråret måtte vi igen og igen sige farvel til de nye folk, fordi de skulle med deres landshold. De traeningsp­as, vi nu får, bliver en fordel,” siger Henrik Dalsgaard.

”Og så kommer vi til at have en god bødekasse-tur. Det bliver en til god ryste-sammen-tur,” siger Henrik Dalsgaard.

”Men det er klart, at FCK har et enormt staerkt hold. Og så snart de er faerdige i Europa, har de også kun et mål for øje. Det kommer til at blive taet. Men vi tror selvfølgel­ig på vores egne evner.”

”Jeg synes, resultater­ne her til sidst begyndte at vise den kvalitet, vi selv synes, vi har haft, og som vi har talt højt om, selvom I ikke helt har troet på det. Det eneste farlige nu er, at vi har nogle unge spillere, der braender banen af lidt for hurtigt. Så de risikerer at blive solgt. Det ville vaere rart at kunne holde på dem lidt laengere tid. Men det er ikke mig, der er herre over det,” siger FCM-anføreren, der håber på at stå med et DM-trofae til maj.

”Jeg har vundet pokalen med FC Midtjyllan­d, men det vil vaere rart at have et trofae mere med herfra, at vinde DM en gang til efter mesterskab­et med AaB. Der er stadig plads i pokalskabe­t, og det vil vaere fedt at stå med pokalen som anfører til sidst. Det ville jeg vaere stolt af,” siger Henrik Dalsgaard.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? 34 år og flyvende. Henrik Dalsgaard har rundet 500 kampe på topplan - heraf knapt 100 for FC Midtjyllan­d.
FOTO: GETTY IMAGES 34 år og flyvende. Henrik Dalsgaard har rundet 500 kampe på topplan - heraf knapt 100 for FC Midtjyllan­d.
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Henrik Dalsgaard i aktion i derbyet mod Viborg; VFF’s Oliver Bundgaard forsøger forgaeves at bremse ham.
FOTO: GETTY IMAGES Henrik Dalsgaard i aktion i derbyet mod Viborg; VFF’s Oliver Bundgaard forsøger forgaeves at bremse ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark