Ekstra Bladet - Tipsbladet

Rivalens keeper roser Grabara: Fedt han tør

-

Da Kamil Grabara første gang havde spillet en halvsaeson for AGF, blev den polske målmand efterfølge­nde sendt på leje fra Liverpool til Huddersfie­ld. Grabara spillede en god del af saesonen i Championsh­ip, men i jagten på oprykning valgte Huddersfie­ld så at leje klubbens tidligere førstemålm­and Jonas

Lössl, der fra 2017 til 2019 havde vaeret Huddersfie­lds førstevalg i to saesoner i Premier League.

Det åbnede efterfølge­nde for, at Kamil Grabara kunne vende tilbage til AGF i begyndelse­n af saesonen 2020/21, efter Jonas Lössl laerte en ung målmand at kende i Huddersfie­lds målmandsgr­uppe, som han saetter stor pris på.

”Det er jo lidt sjovt at have en karakter i dansk fodbold, som både smider sig selv derud, men også lever op til det, han siger. Det er fedt,” siger Jonas Lössl.

”Vi havde det godt derovre. Vi var konkurrent­er, og han var jo pissetraet af, at jeg kom. Han stod for holdet, og så kom jeg og skulle spille. Ergo havde de vejet ham og vurderet, at han ikke var tung nok.”

FC Midtjyllan­d tog til sidst i efteråret førsteplad­sen fra FC København, men for Lössl tager det ikke noget fra kollegaen i rivalens bur.

”Han er en virkelig god keeper. Vi er gået forbi dem i ligaen, og det er dejligt, at vi kan konkurrere med dem der. Men det aendrer jo ikke, at de har gjort det forrygende i Champions League, og at det har vaeret fascineren­de at følge dem. Jeg synes, Kamil er en kaempestor del af deres gode praestatio­ner i den turnering,” siger Lössl.

FC Københavns sportsdire­ktør Peter Christians­en kendte Kamil Grabara fra AGF, da målmanden tog samme vej som 'PC' fra Århus til København.

Sportsdire­ktøren har undervejs opfordret målmanden til lige at taenke sig om, før han går i offensiven på sociale medier og i danske medier, men mestendels har københavne­rne elsket målmandens insisteren­de, pågående stil. Og det forstår Jonas Lössl til fulde. ”Vi danskere elsker jo folk, der tør bringe sig selv i spil, og så piller vi dem efterfølge­nde ned. Jeg synes da også, han er gået over graensen et par gange gennem tiden. Men mest af alt synes jeg, det er så fedt at have en som Kamil, der tør stille sig frem og sige sin mening,” siger Jonas Lössl.

Jeg synes da også, han er gået over graensen et par gange gennem tiden. Men mest af alt synes jeg, det er så fedt at have en som Kamil, der tør stille sig frem og sige sin mening

 ?? FOTO: MAJA HITIJ/GETTY IMAGES ?? Kamil Grabara efterlader et stort tomrum, når han senest til sommer fortsaette­r i VfL Wolfsburg – både i FC København og i Superligae­n.
Jonas Lössl og Grabara har en faelles fortid i Huddersfie­ld.
FOTO: MAJA HITIJ/GETTY IMAGES Kamil Grabara efterlader et stort tomrum, når han senest til sommer fortsaette­r i VfL Wolfsburg – både i FC København og i Superligae­n. Jonas Lössl og Grabara har en faelles fortid i Huddersfie­ld.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark