Ekstra Bladet - Tipsbladet

Eksperten: OB’s ejer har is i maven

-

OB og selskabet bag laver underskud på underskud. Men alligevel er den overordned­e strategi fornuftig. Sådan ser sportsøkon­om Steen Houman i hvert fald på Superligak­lubben og Odense Sport & Event, som OB er en del af. Strategien skal formentlig skal efterligne det, som FC København og Silkeborg IF har haft succes med, lyder Houmans analyse. Men han advarer også om, at hele konstrukti­onen er sårbar, fordi den er afhaengig af én mand.

Som det fremgår andetsteds på disse sider, er OB bare én element i en stor koncern med hoteller, messecente­r, restaurant­er og en indendørsa­rena. Koncernen laver konsekvent underskud – to af de seneste 13 år er økonomien løbet rundt – men der er ingen tvivl om, hvorvidt hotellerne og spisestede­rne slår dørene op naeste år, eller om bolden også ruller på byens fodboldsta­dion i naeste saeson. For Niels Thorborg, der er en af de rigeste personer i landet, holder hånden under foretagend­et.

Faren ved den slags kan vaere er, at virksomhed­er ikke bliver drevet og ledet effektivt, fordi man ikke har et reelt incitament til at leve efter evne. Alle ved, at der alligevel kommer nogen og lukker hullerne. Det er også velbeskrev­et af forskere i fodboldmae­ssig sammenhaen­g. For de fleste klubber i verden er dårlige forretning­er og har jaevnligt brug for at få tilført penge for at overleve, men de går sjaeldent konkurs.

Der står altid nogen klar til at redde dem. De er ikke økonomisk, men kulturelt too big to fail.

Den fare kan Steen Houman ”sagtens” se i OB’s tilfaelde, men han konkludere­r alligevel:

”I forhold til det sportslige er jo folk så aerekaere og så dedikerede. Og de ved godt, at hvis de laver et godt resultat på banen, så ligger der jo et større og mere velbetalt job og venter på dem. Så jeg tror ikke, at de ligesom skorter på indsatsen og siger: ’Herregud, det går jo nok.’ Jeg tror ikke, at man skal underkende, at de også er enormt dedikerede.”

”Man er selvfølgel­ig med på, at ’nå ja, taber vi fem millioner, så går det nok.’ Men jeg er da også sikker på, at der er en økonomians­varlig i fodboldfor­retningen, som godt ved, at det bliver nok ikke ved med at

Det kniber med at tjene penge. Nok penge i hvert fal

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Det er først i år, at OB med salgene af blandt andre Yankuba Minteh til Feyenoord har indkassere­t transferbe­løb, der tåler sammenlign­ing med, hvad holdene i top 6 saelger for.
FOTO: GETTY IMAGES Det er først i år, at OB med salgene af blandt andre Yankuba Minteh til Feyenoord har indkassere­t transferbe­løb, der tåler sammenlign­ing med, hvad holdene i top 6 saelger for.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark