Ekstra Bladet - Tipsbladet

Brøndby pumper 100 millioner kroner i transfers

-

Sådan var 2023 på markedet:

Der har vaeret smaek på Brøndby, når der skulle handles her i 2023.

Naesten 100 mio. kr. har Brøndby forpligtet sig til i spillerkøb, for ikke at tale om lønninger, og der skal da også saelges for mange millioner kroner, hvis Brøndby skal slippe for det budgettere­de underskud.

Man har betalt boksen for forsvarssp­illere, hentet et par folk, der virker til at stamme fra ejerne Global Football Holdings fodboldrad­ar, og det har ikke vaeret nogen billig fornøjelse.

Det gik godt: Jacob Rasmussen har topkvalite­t, Yuito Suzuki er lovende, og Sean Klaiber ser ud til at vaere et scoop og var blandt ligaens bedste backs i efteråret. Patrick Pentz har også vaeret en fornuftig afløser for dygtige Mads Hermansen.

Det gik skidt: Der er for mange nye spillere, der ikke er i naerheden af startopsti­llingen og flere, man har en formodning om aldrig kommer det. På den vis er der skudt lige lovlig meget med spredehagl, og det ser en kende spøjst ud, at der skulle pumpes så relativt mange millioner kroner i Yeboah, Kowalczyk og Che, når de nu ikke spiller/straks blev udlejet.

Brøndbys karakterbo­g

Sådan så det ud, da vinduerne lukkede: 3 bolde

Da transfervi­nduerne lukkede, isaer det i sommer, så det spaendende men også lidt spøjst ud, at der skulle så mange spillere ind, man ikke så ud til at vide nok om i forhold til det aktuelle niveau.

Sådan er det gået: 3 bolde

Pilen peger en smule op, hvis man kigger på, at Jacob Rasmussen, Sean Klaiber og Patrick Pentz er vaerdifuld­e spillere på et hold, der høstede point over forventnin­g i efteråret og ligger nummer to kun to point efter FC Midtjyllan­d. Men der for mange spillere, der ikke bidrager med megen spilletid, til at Brøndby ryger over middel – ja tager vi også Håkon Evjen med efter hans beskedne bidrag i efteråret, kan det endda begynde at pege den anden vej.

Potentiale for fremgang: 3 bolde

Hvis man virkelig tog ja-hatten på, kunne man måske svinge sig højere op, men omvendt er der for mange mand, der har vaeret naermest helt ude af billedet i forhold til spilletid, til at det kan blive mere end en middelkara­kter. Vi synes, Yuito Suzuki ser interessan­t ud, hvis han formår at omsaette fart og gode bevaegelse­r i små rum til assists og mål.

Samlet karakter: 3 bolde

Den her er svaer. Det kunne faktisk godt vaere et to-tal, fordi Brøndby altså slet ikke har de muskler, som de andre topklubber har, når vi ser på Global Football Holdings lige nu og det faktum, at man har lånt de cirka 30 mio. euro (225 mio. kr.) til Brøndby. Så er det altså for meget at have brugt paene millionbel­øb på en lille håndfuld spillere, der ikke har bidraget synderligt til de flotte resultater i efteråret. Til gengaeld fungerer 2022-spillerne virkelig flot i år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark