Ekstra Bladet - Tipsbladet

FCK-køb til 75 mio: Det er stilhed før stormen

-

Sådan var 2023 på markedet:

FC København havde i flere år vaeret ekstremt aktive på transferma­rkedet, men 2023 var relativt stille, så stille som det nu kan vaere at købe ind for i omegnen af 75 millioner kroner og hente topspiller­en Mohamed Elyounouss­i på fri transfer i Southampto­n.

Det gik godt: FCK har ikke fundet de vilde, enestående hits af nogle nye stjerner, der har placeret sig stensikker­t blandt Superligae­ns største navn. Men Elyounouss­i, Diogo Goncalves, Jordan Larsson og Elias Achouri har i perioder vaeret fremragend­e og har som oftest et niveau, hvor de er solide i Superligae­n og ganske vitalt også i Europa. Det er slet ikke så dumt med tanke på, at der altså blev skudt skaevt en del gange i 2021 og 2022.

Det gik skidt: Unge Mateo Tanlongo har slet ikke vaeret det alternativ på midtbanen, man havde håbet på og kunne have brugt efter William Clems skade, for ikke at naevne Zecas afsked om sommeren.

FCKs karakterbo­g

Sådan så det ud, da vinduerne lukkede: 3 bolde

Der var nogen undren i samtiden over, at Peter Christians­en ikke sikrede en midtstoppe­r til med skadesprob­lemer på positionen. Sammenlign­et med festfyrvae­rkeriet af nye spillere og spektakula­ere handler i årene inden føltes det hele lidt stille.

Sådan er det gået: 5 bolde

Den ekstra midtstoppe­r og centrale midtbanesp­iller havde hjulpet. Men en god hitrate og masser af spilminutt­er og gode kampe på vej mod et mesterskab, Champions League-kvalifikat­ion og videre avancement fra turneringe­n giver en topkarakte­r. Hav også i baghovedet, at FC København har solgt spillere for paent store beløb, i 2023 med Victor Kristianse­n og Hákon Haraldsson som årets største afgange.

Potentiale for fremgang: 4 bolde

Det er først og fremmest spillere hentet ind for nuet, men i Theo Sander og en i perioder sublim Elias Achouri er der et par spillere, der kan blive langt bedre. Jordan Larsson kunne også meget vel vaere bedre i foråret efter et lidt anonymt efterår.

Samlet karakter: 5 bolde

Missionen blev fuldført med et mesterskab og triumf i Europa, hvor folkene hentet i 2023 spillede en vaesentlig rolle. Måske havde et par ekstra folk også gjort forskellen i den sidste hårde måned hjemme i Danmark, og måske havde de ikke. Fem bolde er loftet hos os i denne omgang i gennemgang­en af de 12 Superliga-klubber.

FC København transfer 2023

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Mikkel Duelund er en af Superligae­ns bedste på sin position, når ellers kroppen vil følge med.
FOTO: GETTY IMAGES Mikkel Duelund er en af Superligae­ns bedste på sin position, når ellers kroppen vil følge med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark