Ekstra Bladet - Tipsbladet

Silkeborgs transfer-taktik gav først nedrykning­sfare

-

Sådan var 2023 på markedet:

Hvorfor gør Silkeborg ikke noget? Langt ind i fansenes og baglandets raekker var der stor tvivl om, hvorvidt SIF undervurde­rede situatione­n og ikke gjorde nok for at finde de afløsere for topprofile­r som Nicolai Vallys, Nicklas Helenius og i sommer Sebastian Jørgensen, der forsvandt i store transfers til større og rigere klubber.

Silkeborg fulgte kursen og ledte efter spillere, der passer ind til Silkeborgs stil frem for spillere, klubben skal aendre stil efter. Og det endte jo med at gå godt.

Det gik godt: Det er jo ikke de nye spillere, der har vaeret de største profiler, så langt fra.

Men Callum McCowatt, Frederik Carlsen og Lubambo Musonda har bidraget vaerdifuld­t til kollektive­t, der i efteråret igen blev enormt staerkt, når vi lige husker på, hvor lille SIF er sammenlign­et med naesten alle andre Superliga-klubber.

Det gik skidt: Der var for stille på januarmark­edet. Silkeborg spillede et dårligt forår, hvor man lige en uge eller to begyndte at se et mareridt for sig, hvor AaB, Horsens og Lyngby kom taet på.

De nye folk har egentlig ikke spillet vildt meget, når vi ser dem som en helhed, men når der er tale om Silkeborg, hvor det med at integrere spillere i stilen ikke bare er øregas fra traeneren og direktører­ne men reelt, går det nok.

Karakterbo­g

Sådan så det ud, da vinduerne lukkede: 2 bolde

Inaktivite­ten i januar traekker ned, og den så heller ikke smart og velovervej­et ud, da vinduet lige var lukket i begyndelse­n af februar. Det så undervaeld­ende ud igen i september, selvom SIF efter egne standarder havde hentet flittigt ind med spillere fra andre klubber.

Sådan er det gået: 4 bolde

Bare fordi de nye folk ikke har spillet hvert minut, betyder det ikke, at de ikke har leveret et vigtigt bidrag. Silkeborg kan naeppe vinde medaljer til foråret, men man kommer højst sandsynlig­t i Top 6, og holder ser solidt ud.

Potentiale for fremgang: 4 bolde

Carlsen, Pyndt og måske Musonda, McCowatt og Poulsen kan sagtens ende med at blive profiler for Silkeborg. De bliver det naeppe alle fem, men det er spillere med perspektiv­er i 2024 og 2025, Silkeborg har hentet.

Samlet karakter: 4 bolde

Pilen peger op mod en højere karakter, men SIF bliver på solide fire bolde, hvilket er en god karakter hos os, fordi januar ikke gik specielt godt.

Alle taler om at have en transfer-strategi - Silkeborg IF har reelt én af slagsen, og det fungerer i disse år. Og mon ikke SIF bliver bare en anelse mere modig og villig til i enkelte tilfaelde at betale mere for dygtige individual­ister, der samtidig er gode holdspille­re og passer i det, SIF vil i boldbesidd­else og i presspille­t.

 ?? FOTO. GETTY IMAGES ?? Han har ikke scoret nok i Superligae­n, men ellers er Marcus Ingvartsen et kup af FCN som også hentede Andreas Schjelderu­p.
FOTO. GETTY IMAGES Han har ikke scoret nok i Superligae­n, men ellers er Marcus Ingvartsen et kup af FCN som også hentede Andreas Schjelderu­p.
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Callum McCowatt har siden han blev hentet i FC Helsingør bidraget til Silkeborgs flotte efterår – i lighed med blandt andre Lubambo Musonda.
FOTO: GETTY IMAGES Callum McCowatt har siden han blev hentet i FC Helsingør bidraget til Silkeborgs flotte efterår – i lighed med blandt andre Lubambo Musonda.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark