Ekstra Bladet - Tipsbladet

Transferko­ngerne fejlede men kan have fundet juvel

-

Sådan var 2023 på markedet

Viborg FF er så sandelig kommet langt, siden man sad fast i elevatoren mellem Superligae­n og 1. Division. VFF har naeppe nogensinde betalt så meget for spillere i løbet af et år, end man gjorde i 2023. Det gik så tydeligvis ikke lige så godt som håbet med problemer med at score mål og ustabilt spil, hvor man nogle gange spillede forrygende og andre gange var helt vaek. Man ser fortsat, hvordan Viborg har udset sig spillere fra Holland og Portugal Men indtil nu har de nye folk ikke fået den succes, VFF kunne have håbet.

Det gik godt: Man har ramt nogle folk, der ser saerdeles interessan­te ud. Serginho og Anosike Ementa kan vaere store Superligap­rofiler om et år.

Det gik skidt: Angriberja­gten har vaeret svaer. Det er jo ikke så vildt overrasken­de i betragtnin­g af, at den øvelse også er svaer i toppen af Superligae­n for klubber med fem-ti gange større budget. Men det var aergerligt, Paulinho ikke viste sig at vaere det scoop, Viborg havde håbet, og Renato Júnior leder også efter løsningern­e. Karakterbo­g

Sådan så det ud, da vinduerne lukkede: 4 bolde

Forventnin­gerne til fornyet Viborg-succes var faktisk stor både i februar og september efter transfervi­nduerne. Navnene så interessan­te ud og var rekruttere­t efter samme formel som succes-spillerne fra 2021 og 2022.

Og så blev der, efter Viborg-standard, brugt virkelig mange penge. Det er ikke mod, lyst og vilje, der manglede.

Sådan er det gået: 2 bolde

Det er ingen katastrofe, men det er heller ikke prangende. Som de spillere i Viborg med flere år i klubben har Serginho og Ementa leveret gode kampe og sublime øjeblikke, og for mange perioder til eller under middel. Og de nye defensive spillere har ikke for alvor overbevist – 29 mål indkassere­t i 17 kampe er faktisk en større bekymring end en offensiv, der trods alt har vist glimt med højt topniveau.

Potentiale for fremgang: 4 bolde

Vi tror meget på Serginho og Anosike Ementa. Husk, at det også tog Elias Achouri en halvsaeson at saette sig helt fast på en startplads, mens Ementa er ved at få bedre styr på afslutning­er og på at bruge sin enorme fysiske styrke. Der kan Ementa noget, der også kan taende udenlandsk­e opkøbere.

Samlet karakter: 2 bolde

De er taet på middel, men vi mangler stadig at blive overbevist af praestatio­nerne fra de nye spillere inde på banen om, at Jesper Fredbergs skifte til Anderlecht for et år siden ikke viser sig at vaere et alvorligt tab. Vi har på fornemmels­en, at billedet af disse spillere er mere positivt om seks og tolv måneder. Men indtil videre er de seneste par års transferko­nger på den del af Superliga-markedet, der handler om at finde knalddygti­ge, ukendte folk, skuffet med 2023-handlerne.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Gylfi Sigurdsson vil vi gerne se mere til i Lyngby-trøjen.
FOTO: GETTY IMAGES Gylfi Sigurdsson vil vi gerne se mere til i Lyngby-trøjen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark