Ekstra Bladet - Tipsbladet

Der mangler penge i transferka­ssen i Randers FC

-

Sådan var 2023 på markedet

Randers FC knokler for at holde sig inde i billedet til Top 6, og man kiggede igen mod Skandinavi­en med et par aftaler med den tidligere Right To Dream- og Manchester City-spiller Ernest Agyiri og FCN's Lasso Coulibaly, der ligeledes begyndte hos Right To Dream. Man forsøgte igen at samle et hold, der kunne overraske og komme i Top 6, men man maerker også, at loftet på salgsprise­rne i Randers ikke er specielt højt sammenlign­et med de andre klubber i Superligae­n.

Det gik godt Carl Johansson var god men smuttede til Holstein Kiel. Coulibaly kunne godt få en god Superliga-karriere, John Björkengre­n og Wessel Dammers har prøvet en del i Italien og Holland, og intentione­rne var der.

Det gik skidt: Det skulle vaere svaert at erstatte Lasse Berg Johnsen, og det har det da også vaeret i praksis. Randers har haft for vane at dele målscoring­en mellem hårdtarbej­dende angribere og midtbanesp­illere, men lige nu mangler målscorern­e i begge kaeder. Det har Randers forsøgt at rette op på via transferma­rkedet, men det lykkes ikke helt.

Karakterbo­g

Sådan så det ud, da vinduerne lukkede: 3 bolde

Det var ikke just spillere, de fleste fans kendte, men man kunne godt se, at Randers igen forsøgte at finde spillere i relativt små klubber, der kunne gøre det godt i Superligae­n.

Sådan er det gået: 3 bolde

Adskillige af de nye har spillet fast, og indsatsen har sådan set ikke fejlet noget. Randers kaemper i høj grad med målscoring­en her i 2023 og har kun vundet syv af 32 ligakampe. Det haenger blandt andet sammen med, at de indkøbte spillere fra 2021 og 2022 ikke har slået til.

Potentiale for fremgang: 3 bolde

Der er noget fodbold i Nordli, Björkengre­n, Coulibaly og Agyiri, men vi mangler at se det oftere. Det skal gerne komme til udtryk på banen kort inde i 2024.

Samlet karakter: 3 bolde

Vi trender faktisk nedad her, selvom der er relativt solide tre-taller i de andre kategorier. At spille i par gør det bare ikke for Randers – en paen del af hemmelighe­den i optursåren­e i Top 6 var, at man overpraest­erede på transferma­rkedet. Det er naermest umuligt at gøre med så få midler, som Randers har til rådighed, men på et tidspunkt er man nødt til at satse større for at matche Viborg og Silkeborg, der buldrer frem i disse år.

På en eller anden måde må Randers finde nogle millioner til transfers.

 ?? IMAGES FOTO: GETTY ?? Louicius Don Deedson er en af få OB’ere der kan vaere sin indsats bekendt.
IMAGES FOTO: GETTY Louicius Don Deedson er en af få OB’ere der kan vaere sin indsats bekendt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark