Ekstra Bladet - Tipsbladet

Vejles transfer-fest slut: Blevet for forsigtig

-

Sådan var 2023 på markedet

Det har ikke fået megen opmaerksom­hed, men Vejle bruger overhovede­t ikke de samme penge på nye spillere som ved de to foregående ophold i Superligae­n.

Flere spillere vendte tilbage fra en saesons udlån, mens Vejle var i 1. Division, herunder den staerke angriber German Onugkha og den for et par år siden så eftertragt­ede Denis Kolinger. Det er ret tydeligt, at forretning­en står mere stille end tidligere hos den moldoviske ejer Andrej Zolotko, og at transfer-festen er slut.

Det gik godt: Det er jo et scoop at kunne få German Onugkha tilbage fra et udlån, og at han så spiller en flot halvsaeson.

Det gik skidt: Vejle har tidligere fået mange skaeldud for at hente og hente spillere fra ejerens udenlandsk­e netvaerk, men nu står det for stille for et hold, der mangler offensiv firepower ud over den, Onugkha leverer.

Karakterbo­g

Sådan så det ud, da vinduerne lukkede: 2 bolde

Det var udmaerkede spillere, der kom tilbage, men det var heller ikke ret inspireren­de stort set kun at få spillere ind, man havde udlejet i saesonen i 1. Division.

Sådan er det gået: 2 bolde

Onugkha er rigtig god, men ellers har hverken spillerne eller den nye, mere tilbagehol­dende stil betydet, at Vejle har etableret sig som Superliga-hold. Man holder kampene kompetitiv­e, også takket vaere den dygtige målmand Nathan Trott, men der skabes bekymrende lidt ud over de bolde, flittige Onugkha får raget til sig.

Potentiale for fremgang: 3 bolde

Der er nogle spillere i blandt, vi kunne forvente at se mere fra. Men det her er taet på et to-tal.

Samlet karakter: 2 bolde

German Onugkha kan ikke redde det alene. Det er jo ok at vaere mådeholden, men det er ikke specielt sundt eller strategisk staerkt at vaere så mådeholden (eller tvunget til at vaere det?), hvis det betyder en ny nedrykning, hvilket er det mest sandsynlig­e udfald af forårssaes­onen. Det ser ud til, Vejle er gået i den modsatte grøft af tidligere og er blevet for forsigtig, uanset at man fik solide spillere tilbage fra udleje.

Vejle Boldklub transfer 2023

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Blandt andre Simon Makienok kom til efter HIF sendte Frederik Carlsen og Andreas Pyndt til Silkeborg IF – men det har ikke fyldt hullet ud.
FOTO: GETTY IMAGES Blandt andre Simon Makienok kom til efter HIF sendte Frederik Carlsen og Andreas Pyndt til Silkeborg IF – men det har ikke fyldt hullet ud.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark