Ekstra Bladet - Tipsbladet

Fem friske forudsigel­ser om 2024

-

024 er stadig fersk og frisk, og i anledning af det nye år er det også passende at se frem. Der har vaeret fuld smaek på fodboldver­denen de seneste år, og 2024 tegner også til at blive hektisk med en EM-slutrunde og nye formater til Europa-turneringe­rne.

Så her er fem forudsigel­ser. Nogle mainstream, andre helt ude i hampen.

GUARDIOLA BLIVER BRASILIANS­K LANDSTRAEN­ER A'hva’?!

Jo.

Altså, jeg er jo ikke helt idiot, selvfølgel­ig er det mest sandsynlig­e, at Guardiola også er City-traener om 12 måneder. Men det brasilians­ke traenerjob er ledigt, og Guardiola har vaeret meget tydelig omkring, at han gerne vil vaere traener i Sydamerika.

Hvis I lige husker på Guardiolas eventyrlys­t i slutningen af spillerkar­rieren og nysgerrigh­eden umiddelbar­t efter, hvor Guardiola arbejdede som journalist og klummeskri­bent til VM 2006 i Tyskland (slå det op på nettet, det er rigtigt), ser I også, at her ikke er tale om en José Mourinho eller Carlo Ancelotti, der går fra kaempejob til kaempejob, indtil der ikke er flere.

Guardiola har vaeret meget laengere i Manchester City, end han var i sine tidligere traenerjob, City har nu vundet alle trofaeer med Guardiola som chef, og City Football Group er så staerk, at man sagtens vil kunne klare sig uden den dygtige spanier.

FCK SNYDER LIGE NØJAGTIG FCM FOR MESTERSKAB­ET – OG KOMMER I CL IGEN

Hvorfor i alverden formulerer jeg det på den måde? Fordi jeg var meget fristet af at sige det modsatte. Før saesonen forudsagde jeg som den eneste på redaktione­n et FCM-mesterskab, og det kan sagtens ende sådan.

Det er ikke noget saersyn, at staerke hold som FC Københavns i en solid liga med dygtige konkurrent­er smider et mesterskab efter at have klaret sig flot i Europa.

Og jeg kan sagtens se det ske for FCK, først og fremmest fordi man mangler den goalgetter inde i feltet, Andreas Cornelius skulle have vaeret, og Jordan Larsson og Orri Oskarsson måske ikke helt er. De defensive problemer med manglende koncentrat­ion bør trods alt løse sig, når man er slået ud af Champions League af Manchester City.

Men jeg ender alligevel med at sige FC København, fordi FC Midtjyllan­ds fine styrke i begge felter ikke helt matches af midtbanen, og fordi jeg tror, FCK tager guldet i en solid slutspurt og så kommer ud i det nye Champions League med otte runders ligaspil til efteråret – og i de to sidste uger af januar naeste år, ej at forglemme.

SAUDI-ARABIEN HENTER EN SPILLER TIL FRA SUPERLIGAE­N ELLER EN DANSK PROFIL

Der bliver fisket på livet løs fra den saudiarabi­ske ligas team i London, som en tidligere Chelseaspo­rtsdirektø­r står i spidsen for.

Sidste sommer havde saudiarabi­ske klubber, dog ikke de fire største, snøren ude efter spillere i Superligae­n og efter flere landsholds­aktuelle udlandsdan­skere, og det kommer der igen i 2024.

Det handler selvfølgel­ig om at vinde fodboldkam­pe og gøre opmaerksom på Saudi-Arabien som land, men det handler også om politik. Tro mig, når jeg siger, at den kommende VM-vaert og dens amerikansk­e og britiske rådgivere er 100 procent bevidst om, at Danmark hørte til blandt de skeptiske lande frem mod VM 2022 i Qatar. Det kan vaere en hjaelp til at saette debatten på egne vilkår, hvis man begynder at hente danske spillere, selvom det også kan give bagslag med yderligere kritisk fokus.

DANMARK OG TYSKLAND RYGER MED ET BRAG I OTTENDEDEL­SFINALERNE

Lad os bare vaere aerlige: Det kan også ende med et exit i gruppespil­let, for både Serbien og Slovenien kan mere end de hold, Danmark mødte og havde uventet meget bøvl med i EM-kvalifikat­ionen.

Men når fire ud af seks treere går videre ved et EM i det dårlige format med 24 hold, bør Danmark trods alt klemme sig videre, hvorefter det ligner et farvel i ottendedel­sfinalerne.

Det samme kan meget vel ske med Tyskland, der har svaerere modstander­e end Danmark og har sejlet helt vildt i testkampen­e i efterhånde­n lang tid.

EN ELLER FLERE UDENLANDSK­E EJERE KØBER SIG IND I SUPERLIGA-KLUBBER

Der er interesse fra udlandet for at købe sig ind i Superliga-klubber lige nu.

Det er ikke teoretisk eller hypotetisk, det er fakta. Selvom meget stadig er uklart og sejler i fodboldver­denen, er der så megen sikkerhed omkring Europa-turneringe­r og transferre­gler, at udenlandsk­e opkøbere føler sig mere sikre på situatione­n end i 2021 og 2022. Danmark og Superligae­n er attraktiv, det er nemt at få udenlandsk­e spillere ind i landet, man er fysisk og kulturelt taet på de største ligaer i Europa, og mit bud er, at vi kommer til at se flere udenlandsk­e ejerskaber eller del-investerin­ger i danske klubber i det naeste års tid.

Vejle kunne meget vel blive første klub, der skifter haender, efter Andrej Zolotko tilsynelad­ende har mistet pusten og appetitten på at drive en Superliga-klub, hvilket ikke er billigt.

Altså, jeg er jo ikke helt idiot, selvfølgel­ig er det mest sandsynlig­e, at Guardiola også er City-traener om 12 måneder. Men det brasilians­ke traenerjob er ledigt

 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark