Ekstra Bladet - Tipsbladet

TILBAGE I DANMARK EFTER FLERE EVENTYR

-

Hvorfor så lige Lyngby Boldklub? Det giver David Jensen et praecist svar på.

”Jeg har kendt klubben i mange år, så det føles som trygge rammer. Det er en klub, der er på vej frem, og det vil jeg gerne vaere en del af. Jeg kender mange spillere derude, og jeg har jo spillet sammen med assistentt­raeneren [Mikkel] Beckmann og målmandstr­aeneren [Thomas] Villadsen. Der er de gamle drenge; Bjelland, Gytkjaer, Pascal [Gregor]...”

”Det er det sammenhold, jeg gerne vil have igen, når jeg møder på arbejde, og det tror jeg, at Lyngby kan give mig.”

Spilletid er dog ikke noget, som han nødvendigv­is får foraeret, for Lyngby råder i forvejen over en rigtig staerk målmand i Mads Kikkenborg.

Tipsbladet har tidligere meldt om interesse fra Premier League-klubberne Luton Town og Sheffield United, men planen er at holde på ham for resten af saesonen. Derfor kan konkurrenc­en i kassen blive hård, men det stresser David Jensen ikke over.

”Der skal vaere god konkurrenc­e på posterne, hvis man har ambitioner om at blive i Superligae­n. Det har vaeret helt fint for mig at vide, at Mads har et rigtig godt navn i klubben og i Danmark, og jeg tror, at planen er, at han også skal prøve sig af i udlandet. Man ved ikke, hvornår det bliver, men jeg vil da håbe for ham, at det vil ske, for jeg ved, hvad det har givet mig at komme ud,” siger han og fortsaette­r:

”Uanset hvem der står mellem staengerne, så har han min støtte. Jeg kan give ham noget på banen, nogle små tips og klaede ham på i forhold til udlandet. Jeg vil gerne støtte ham, hvis han kommer til at stå. Det er den naturlige respekt, man har for hinanden i et målmandste­am.”

NAESTEN SOM LIV ELLER DØD

David Jensen nåede at stå i halvandet år i Tyrkiet, hvor han var fast mand i hele den periode. Selv om Istanbulsp­or er en af de mindre klubber i landet, så oplevede han lidt af hvert, og han havde ikke vaeret eventyret foruden.

”Man bliver eskorteret af politiet med to

tre politibile­r på hver side af bussen, og alt bliver lukket af fra lufthavnen. Det har jeg savnet, og jeg har aldrig prøvet det så voldsomt der. Det er bare Tyrkiet, når det er bedst. Det er et andet pres.”

”Jeg tror, at der er mange, der undervurde­rer den tyrkiske liga, for man får altså et chok, når man spiller i den bedste raekke. Uanset om det er de fire store hold, så er der generelt den her passion for fodbolden, som er så ekstrem. Det er naesten som liv eller død.”

Han fortaeller historier om regelmaess­igt at blive svinet til af fansene bag målet og få kastet mønter og lightere efter sig. Det har vaeret normalen i samtlige kampe. Det var noget, han lige skulle vaenne sig til, men overordnet set har det vaeret sjovt at opleve.

Han sniger da også en enkelt anekdote ind fra omklaednin­gsrummet, selv om han primaert vil holde de historier for sig selv.

”Vi havde en praesident, som kom ned i omklaednin­gsrummet og sagde: ”Nu skal I høre, boys. Hvis I vinder den her kamp, og det er lige meget om det er en topkamp, så er der det og det i bonus.” Det var sådan, det var,” griner han.

TEN HAG "SAVER DIG MIDTOVER"

De seneste år har vaeret ret turbulente for David Jensen, der forlod FC Nordsjaell­and i 2016 efter 85 kampe for klubben. Her skiftede han til hollandske FC Utrecht, og de tre et halvt år, han nåede at vaere på kontrakt der, var blandt karrierens fodboldmae­ssige højdepunkt­er.

Her fik han et uventet gennembrud under Erik ten Hag, da Utrechts førstemålm­and Robbin Ruiter gik i stykker to-tre uger, efter David Jensen var kommet til klubben.

”Da han kommer tilbage, tror folk, at han skal spille igen, men jeg blev mellem staengerne. Der var en masse snak omkring det, om det var fair, men ten Hag mente, at det skulle vaere mig. Jeg greb chancen og spillede tre år i traek, hvor vi både spillede Europa og var med i toppen af den hollandske liga. Der var så fed en kultur i klubben, og vi var et vinderhold.”

Det er ikke mange, som kan sige, at man har spillet for en cheftraene­r, der i dag har et af verdens absolut største traenerjob­s i Manchester United. Men det kan David Jensen, som altså var under Erik ten Hags vinger i FC Utrecht, og det indtryk, som ten Hag efterlod sig, har sat sig i David Jensen den dag i dag.

”Han er en fantastisk fyr og en fantastisk traener. Jeg har intet dårligt at sige om den mand. Han er den dygtigste traener, jeg har haft, og det skal jeg ikke bare sige, fordi han er på pinden i United. Hans dør er altid åben, og du kan altid komme og snakke med ham - til gengaeld hører du også efter, for ellers saver han dig midtover!”

MAN SKAL OPLEVE DET

David Jensens eventyr i Utrecht sluttede dog med en baenkplads de sidste tre måneder på grund af en ny traener, og da hans agent, som på det tidspunkt var Michael Stensgaard, praesenter­ede ham for en mulighed for at skifte til New York Red Bulls, så hoppede han på flyveren.

Tiden i verdens måske mest berømte by var en speciel oplevelse, for kort efter skiftet kom coronaviru­ssen til USA, der lukkede alt ned.

”Det var fuldstaend­ig vanvittigt. Vi kørte igennem Times Square, hvor der var nul mennesker på gaden. Et meget specielt syn,” husker David Jensen tilbage.

Da saesonen så åbnede op igen, røg David Jensen på baenken, og det var ikke holdbart i laengden. Derfor skulle der ske noget nyt, og et saesonlang­t lejemål med belgiske KVC Westerlo kom i stand. Her havde han en god tid, spillede fast og rykkede op i den bedste belgiske raekke, men et permanent skifte kom ikke i stand, hvilket både han og klubben var enige om.

Der var ikke mere at komme efter i New York Red Bulls, så parterne ophaevede et halvt år før tid, hvilket så åbnede vejen for et skifte til Istanbulsp­or.

Selv om det kun blev til 11 kampe for den amerikansk­e klub, så fortryder David Jensen intet.

Udlandseve­ntyret har beriget hans liv med spaendende oplevelser, og skal han dele råd ud til unge målmaend, så er det at tage chancen.

”Man skylder sig selv at tage skridtet til udlandet, og det vil jeg også sige til Mads [Kikkenborg]. Man skal opleve det, men man skal også have sig selv med. Jeg fandt ud af, da jeg var ung, at jeg ikke var klar mentalt, selv om folk ville give deres højre arm. Man får så fede oplevelser i bagagen og en livserfari­ng, man ikke får andre steder, før man kommer ud og står på egne ben.”

Men David Jensen er faerdig med udlandet, i hvert fald for nu. Nu handler det om familien og Lyngby, og så er han nok også garant for en god historie i omklaednin­gsrummet hos De Kongeblå.

Ten Hag mente, at det skulle vaere mig. Jeg greb chancen og spillede tre år i traek

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Istanbulsp­or blev foreløbigt sidste station på Daniel Jensens udlandseve­ntyr. Nu er den rutinerede keeper tilbage i dansk fodbold.
FOTO: GETTY IMAGES Istanbulsp­or blev foreløbigt sidste station på Daniel Jensens udlandseve­ntyr. Nu er den rutinerede keeper tilbage i dansk fodbold.
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Erik ten Hag (midten) gav Daniel Jensen (tv.) chancen i FC Utrecht. Her er holdet på traeningsl­ejr i Kirchdorf i Østrig.
FOTO: GETTY IMAGES Erik ten Hag (midten) gav Daniel Jensen (tv.) chancen i FC Utrecht. Her er holdet på traeningsl­ejr i Kirchdorf i Østrig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark