Ekstra Bladet - Tipsbladet

Seks af Superligae­ns bedste januar-lejeaftale­r

-

JANUAR 2011:

Morten ”Duncan” Rasmussen til AaB

AaB var i en voldsom knibe, på mange måder vaerre end den, man var i i vinterpaus­en for et år siden. Kent Nielsen var hentet til som traener, og sammen med Thomas Augustinus­sen og Michael Lumb blev Morten ”Duncan” Rasmussen hentet til på en lejeaftale fra Celtic.

”Duncan” var ikke i specielt god tilstand undervejs i halvsaeson­en, hvor han døjede med skader, men der var nok scoringer og ravage i angriberen til, at AaB lige nøjagtig reddede sig i Superligae­n.

JANUAR 2014: Rubin Okotie til Sønderjysk­e Østrigeren scorede og scorede og scorede i Sønderjysk­e.

Han var egentlig en spiller, klubben troede var langt uden for raekkevidd­e, men da andre muligheder faldt, kunne Sønderjysk­es sportsdire­ktør Ole Nielsen på sidste dag i transfervi­nduet flyve til Wien og sikre sig en af de bedste lejeaftale­r, der nogensinde er lavet i Skandinavi­en.

Okotie kom siden på landsholde­t og tjente paent med penge i betydeligt større klubber.

JANUAR 2018:

Erik Sviatchenk­o til FC Midtjyllan­d Matthew Benham og FC Midtjyllan­d ville have mesterskab nummer to, så man hentede Erik Sviatchenk­o og Bubacarr Sanneh i et og samme vindue. Sanneh i et billigt køb i Horsens, Sviatchenk­o på leje i Celtic.

Det forår udgjorde de to sammen med Kian Hansen et af de staerkeste forsvar, vi har set i en halvsaeson i Superligae­n, og FCM snød Brøndby for et mesterskab, der ellers burde vaere gået til Alexander Zornigers tropper.

JANUAR 2019:

Kamil Grabara til AGF

Hvad i alverden lavede AGF med en ukendt målmand fra ungdomsfod­bold i England?

Bo Henriksen havde i Horsens tidligere haft succes med at kigge mod England efter målmaend, og det fik Peter Christians­en så sandelig også på vegne af

AGF med Grabaraaft­alen, selvom

Grabara endnu ikke var helt samme skyhøje niveau, han har haft de to seneste år i FC København.

JANUAR 2021:

Hugo Ekitiké til Vejle

Endnu en fuldstaend­ig ukendt spiller for de fleste.

Ekitiké var rå, meget rå, i Vejle, og de elendige baner passede ikke den purunge franskmand specielt godt.

Men vejlensern­e og i glimt også danske fodboldint­eresserede, for ikke at tale om Vejles fans, fik også at se, hvor lovende den unge mand fra Reims var.

Han scorede nogle mål og viste i nogle kampe, at der var rigeligt med råstof i ham til at ryste endog saerdeles dygtige og erfarne forsvarssp­illere.

Ekitiké fik derefter sit gennembrud i Reims og blev solgt til selveste Paris SaintGerma­in.

JANUAR 2022:

Mads Bidstrup til FC Nordsjaell­and

Bidstrup var bestemt ikke ukendt, men han havde ikke spillet ret meget i Brentford, så den centrale midtbanema­nd var et ret ubeskrevet blad i voksenfodb­old.

Han fik hurtigt vist, hvorfor Red Bull Leipzig og siden Thomas Franks Brentford havde vist interesse. Bidstrup viste i 18 måneder i FC Nordsjaell­and, at han var en af de bedste og mest stabile midtbanesp­illere i Superligae­n, og det ligner et klogt traek af Red Bull-organisati­onen at have købt ham tilbage til Salzburg, hvor han det forgangne efterår spillede de fleste kampe, herunder i Champions League.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Kamil Grabara var en stor succes under sit lejeophold i AGF, og det endte med, at FC København købte ham fri fra Liverpool.
FOTO: JENS DRESLING Kamil Grabara var en stor succes under sit lejeophold i AGF, og det endte med, at FC København købte ham fri fra Liverpool.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark