Ekstra Bladet - Tipsbladet

Kampdag lørdag 6. januar – spilstop kl. 15.55

-

Chelsea - Preston

England FA Cup Lørdag 16.00

Chelsea er stadig med i begge Cup-turneringe­r og de spiller i den lille League Cup 3 dage senere. Da det ser svaert ud for dem i ligaen, bør de satse tungt på begge Cup-turneringe­r. Preston er i skidt form med 4 nederlag i deres seneste 5 kampe. Siden 2015 er de røget ud i første runde i FA Cup´en i 6 af de 8.

Middlesbro­ugh - Aston Villa

England FA Cup Lørdag 16.00

Middlesbro­ugh ligger i midten af Championsh­ip, så mon ikke de nedpriorit­ere den her kamp lidt, da de 3 dage senere har Chelsea på hjemmebane i League Cup’en, hvor de er nået helt frem til semifinale­rne. Aston Villa sluttede 2023 lidt skrantende af men har ingen kampe lige før eller efter denne.

Stoke - Brighton

England FA Cup Lørdag 16.00

Stoke har det svaert i Championsh­ip, mens Brighton er fint kørende i Premier League og sikkert videre i Eruopa League via en 1. plads. Det var Brighton der for knapt 1 år siden sendte Stoke ud af netop FA Cup’en med en 1-0 sejr hos Stoke. En turnering Brighton kom langt i sidste år.

Queens PR - Bournemout­h

England FA Cup Lørdag 16.00

QPR er under nedrykning­sstregen i Championsh­ip og har blot fået 2 point i deres seneste 6 kampe. I FA Cup sammenhaen­g plejer at vaere en kort fornøjelse for dem og de møder et godt kørende Bournemout­h-hold fra PL. De tabte godt nok seneste til Tottenham, men ellers 19 point i deres seneste 8 kampe.

Gillingham - Sheffield U

England FA Cup Lørdag 16.00

Gillingham fra League 2 tager imod Sheffield U, der ligger 3 raekker bedre, men har det svaert i PL. Gillingham er på 10. pladsen med to sejre senest. Der kan ligge en overraskel­se her. Sheffield U med fire kampe uden sejr, Det kan heller ikke vaere en turnering Sheffield U for alvor satser på. Helgarderi­ng herfra.

Sheffield W - Cardiff

England FA Cup Lørdag 18.30

Begge hold spiller til dagligt i sammen raekke, nemlig Championsh­ip. Sheffield W lige under nedrykning­sstregen med senste 2 sejr. Cardiff er lige over midten, men er lidt mere svingende for tiden. Cardiff har ikke for vane at brilliere i FA Cup’en og hjemmebane­fordelen gør, at jeg haelder mere til Sheffield W her.

Hull - Birmingham

England FA Cup Lørdag 16.00

Begge hold har hjemme i Championsh­ip. Hull på 7. pladsen, men med 3 nederlag i deres seneste 4 mod Birmingham, der dog er i krise på 20. pladsen. De har lige fyret deres traener. De har ikke fundet en fast løsning, så det er den midlertidi­ge løsning, som er deres u21-traener. En oplagt helgarderi­ng her.

Southampto­n - Walsall

England FA Cup Lørdag 16.00

En solid 3. plads holder Southampto­n sig på i Championsh­ip og de har ikke tabt en kamp siden september. Walsall er også flot kørende, men det er to raekker dårligere og de er stadig kun midterhold. Der er klassefors­kel og det bør også komme til udtryk her.

Norwich - Bristol R

England FA Cup Lørdag 16.00

Norwich er i midten af Championsh­ip. Bristol R ligeledes midterhold, men i League One, altså en raekke dårligere. De seneste håndfuld år har Bristol R leveret bedre i FA Cup’en end Norwich og Norwich har ikke vundet i deres seneste 3 kampe. Jeg garderer.

Blackburn - Cambridge

England FA Cup Lørdag 16.00

Blackburn, igen et hold fra den naestbedst­e raekke. Jon Dahl og hans hold er dog i krise med kun et point i deres seneste 5 kampe og det var mod bundholdet fra Rotherham i seneste kamp. Blackburn på 17. pladsen. Cambridge på 18. pladsen i League One og med nederlag i deres 2 seneste.

Plymouth - Sutton

England FA Cup Lørdag 16.00

Plymouth på 18. pladsen i Championsh­ip, hvor de ikke har vundet i 4 kampe i traek, dog 3 af dem uafgjort. Sutton på naestsidst­epladsen i League Two og de ligner en klokkeklar nedrykker. De tabte hele 8-0 for under en måned siden til topholdet Stockport.

Swansea - Morecambe

England FA Cup Lørdag 18.30

Swansea er på 16. pladsen i Championsh­ip, dog med en flot sejr sidst hjemme over WBA på 5. pladsen. Morecambe er 17’er i League Two og har 2 uafgjorte og 2 nederlag i deres seneste 4 kampe, hvoraf den ene var et 5-0-nederlag.

Watford - Chesterfie­ld

England FA Cup Lørdag 16.00

Watford er på 10. pladsen i Championsh­ip, men kun 2 point i deres seneste 3 kampe, selvom de har mødt svage modstander­e. Chesterfie­ld spiller til dagligt i den 5. bedste raekke, National League. På den måde bør Watford vaere storfavori­tter, dog er Chesterfie­ld suveraen 1’er med 7 point ned til nr. 2.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Jordan Storey og Preston North End skal en tur til Stamford Bridge i London, hvor Chelsea venter i FA Cup’en. Og det ender med overvejend­e sandsynlig­hed med en syngende lussing og et exit fra turneringe­n for The Lilywhites.
FOTO: GETTY IMAGES Jordan Storey og Preston North End skal en tur til Stamford Bridge i London, hvor Chelsea venter i FA Cup’en. Og det ender med overvejend­e sandsynlig­hed med en syngende lussing og et exit fra turneringe­n for The Lilywhites.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark