Ekstra Bladet - Tipsbladet

Sunderland­Newcastle United

TV3 MAX

-

Du skal se den: Fordi det er første derby siden 2016

Hold øje med: Jobe Bellingham for Sunderland

Der er kun lidt over 20 kilometer mellem stadionern­e i de to byer, der naesten er vokset sammen til én, men som alligevel definerer sig selv i opposition til hinanden. Og eftersom Sunderland og Newcastle ikke har mødt hinanden i snart otte år, er lørdagens FA Cup-kampen noget, de ser frem til på de kanter.

Der bliver lukket 6.000 Newcastle-fans ind på udebaneafs­nittet, og det lokale politi har forud for opgøret advaret potentiell­e ballademag­ere med, at det slår hårdt ned på den slags.

Der er også en hel del på spil. Selvfølgel­ig avancement til naeste runde og håneretten – hvem ved, hvornår holdene mødes igen – men der er også den historiske overhånd at spille om. I de 156 foregående opgør har holdene vundet 53 gange hver, mens de resterende 50 kampe er endt uafgjort.

Der er sket meget med de to klubber, siden de spillede 1-1 i marts 2016. Newcastle rykkede faktisk ud af Premier League i det forår, og året efter røg Sunderland så også ned i Championsh­ip (mens Newcastle rykkede op igen). Sunderland faldt direkte gennem den naestbedst­e raekke og tilbragte fire saesoner i League One, men er nu i gang med sin tredje saeson i Championsh­ip i denne omgang.

I mellemtide­n er Newcastle blevet den fodboldklu­b i verden med flest penge i ryggen i form af Saudi-Arabiens olierige og brutale diktatur. Med de to klubbers skaebner de seneste år in mente glemmer man nemt, at Sunderland faktisk var klart bedst indbyrdes i tiden op til de nedrykning­er, der har holdt dem adskilt siden 2016; seneste Newcastle-sejr var tilbage i 2011, da Ryan Taylor sparkede et direkte frispark i mål.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Jobe Bellingham – bror til Jude i Real Madrid –spiller for Sunderland.
FOTO: GETTY IMAGES Jobe Bellingham – bror til Jude i Real Madrid –spiller for Sunderland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark