Ekstra Bladet - Tipsbladet

Neestrup er i FC København på lånt tid

-

Nu skal jeg holde tungen lige i munden: Freyr Alexanders­son. David Nielsen. Jacob Friis. Jess Thorup. Martí Cifuentes. Brian Priske.

Lars Friis.

Matthias Jaissle.

Bo Henriksen.

Der er flere derude,destinatio­nen varierer i størrelse, men billedet er tydeligt nok. Superliga-traenere er blevet populaere i udlandet. Freyr Alexanders­son er den seneste traener, der tager fra Superligae­n til en større, udenlandsk destinatio­n.

Selvom islaending­ens nye klub Kortrijk ligesom David Nielsens nye graeske klub Kifisia skal kaempe for overlevels­e, må vi ikke undervurde­re, hvor attraktive den type jobs er på det globale traenermar­ked.

Priskes job i Sparta Prag er reelt lige så stort som Jess Thorups i Bundesliga­en i Augsburg med tanke på Spartas reelle chance for igen at blive mester og komme i Champions League, og tidligere Brøndby-assistent Matthias Jaissle bør ende tilbage i Europa efter et intermezzo i Al-Ahli, der afbrød et ellers superattra­ktivt ophold i Red Bull Salzburg med alle Saudi-Arabiens finanser i ryggen og Ballon d'Or-pointtager­e som Mahrez, Firmino og Mendy i truppen.

Jeg har jo ikke spurgt samtlige klubber, direktører og praesident­er, der har hyret danskere eller udlaending­e fra Superligae­n.

Men ligesom spillere fra Superligae­n er voldsomt attraktive i disse år, har udlandet fået øjnene op for de danske traeneres faglighed.

Vi taler taktik, strategisk ledelse, mandskabsp­leje og en forståelse for, at man stadig har med mennesker at gøre ind bag det toppraeste­rende ydre, og at de to ting over tid skal fungere sammen.

SELVFØLGEL­IG ER DET drønirrite­rende for Lyngby at miste Freyr Alexanders­son og hans kunnen og islandske netvaerk, men Lyngby-cheferne vaelger klogelig at se Kortrijks kup som en ros, ligesom man har vaeret forberedt på et exit med tanke på traenerens popularite­t og flotte, fodboldfag­lige resultater.

I Viborg FF havde man Jakob Poulsen i baghånden efter flere års faelles udviklings­arbejde og selvfølgel­ig også andre gode kandidater i tankerne. Og sådan kunne jeg blive ved.

For klubberne har også forstået, at man ikke skal binde alt op på en traener og gøre sig totalt afhaengig af hans ønskespill­ere og spillestil.

Ligesom klubberne i Premier League også langt om laenge er ved at indse, at man ikke skal have managers med transferan­svar men cheftraene­re på en så udsat post med stor udskiftnin­gs-frekvens, har Superliga-klubberne nu styr på, at strategien ikke skal laegges på traenerkon­toret.

NAESTE MAND KUNNE sagtens blive FC Københavns Jacob

Neestrup. Se på praestatio­nerne: En ottendedel­sfinale i Champions League efter to gruppespil i traek, gode chancer for et tredje af slagsen til efteråret, to mesterskab­er og skabelsen af et FC København 3.0 sammen med sportsdire­ktør Peter Christians­en og erfarne FCK'ere som NielsChris­tian Holmstrøm og Daniel Rommedahl til at bakke op i kulissen.

Det ville vaere decideret ulogisk, hvis der ikke var interesse: En 35-årig traener med de resultater på og uden for banen med 14 Champions League-kampe (og kvalifikat­ionskampe oveni) på halvandet år er rent guf i Europas klubelite.

Og interesse er der da også. Ajax har taenkt tanken om Neestrup som cheftraene­r i Amsterdam fra sommer, men med tanke på Ajax' enorme strategisk­e og kulturelle problemer kunne pilen meget vel pege mod en større liga og sted med mindre uro, end der i Amsterdam efter fire katastrofa­le måneder med tyske Sven Mislintat som sportsdire­ktør oven på flere års nedtur.

Så ja, Jacob Neestrup er i FC København på lånt tid.

Superligat­raenere er blevet populaere for udenlandsk­e klubber

MEN SOM MED spillere gaelder det efterhånde­n også, at klubberne er i stand til at finde nye traenere – lur mig, om ikke Peter Christians­en og den øvrige ledelse har en digital lap papir med navnene på potentiell­e afløsere, så man er klar til sommer eller til naeste år, når udlandet kalder.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Jacob Neestrup ligner et oplagt bud på en Superligat­raener, der kunne friste udenlandsk­e klubber, som eksempelvi­s Ajax.
FOTO: GETTY IMAGES Jacob Neestrup ligner et oplagt bud på en Superligat­raener, der kunne friste udenlandsk­e klubber, som eksempelvi­s Ajax.
 ?? ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT, og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/ tipsbladet
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark