Ekstra Bladet - Tipsbladet

Rønnow på pletten

-

Han er lidt betuttet ud, Ludovic Ajorque, som han står der ved pletten, klar til at sparke sit andet straffespa­rk i kampen. Over for Mainz-angriberen står Frederik Rønnow, og han har allerede reddet et straffe fra franskmand­en tidligere i kampen. Ved den lejlighed sparkede Ludovic Ajorque til højre for sig selv, men denne gang skifter han side. Resultatet er dog det samme. Frederik Rønnow dykker godt ned, får haenderne på og holder fast i bolden.

Det er første spillerund­e i den nye saeson, og sammen med Kevin Behrens, der scorer hattrick i 4-1-sejren over Mainz, så er det Frederik Rønnow, der løber med overskrift­erne. Han var blandt Bundesliga­ens bedste målmaend i sidste saeson, hvor han sensatione­lt hjalp Union Berlin til at kvalificer­e sig til Champions League, og indledning­svist ser eventyret for danskeren og Bundesliga­ens humlebi blot ud til at fortsaette.

I løbet af saesonen redder Frederik Rønnow også et forsøg fra pletten fra Luka Modric i en Champions League kamp mod Real Madrid, men ellers ender første runde i Bundesliga­en med at blive højdepunkt­et i efteråret. For danskeren og for hans holdkammer­ater. Et efterår, der går fra eufori over frustratio­n og til decideret krise, da Union Berlin efter 0-3 hjemme mod Eintracht Frankfurt indkassere­r sit 12. nederlag i traek. De dårlige resultater koster i sidste ende også den ellers populaere Urs Fischer jobbet. sd

Da Frederik Rønnow redder de to straffespa­rk, er der i flere danske medier et voksende pres om, at han også skal have chancen for landsholde­t. Saerligt fordi Kasper Schmeichel­s klubsituat­ion på det tidspunkt er uvis. Men Kasper Hjulmand holder fast i sit førstevalg. Også til kampen mod San Marino i Parken til stor undren hos de fleste følgere af landsholde­t.

Men som efteråret skrider frem, forstummer folkekrave­t om et målmandssk­ifte, i takt med at Frederik Rønnows praestatio­ner daler sammen med holdets. Saesonen forinden var han af fodboldmag­asinet kicker rangeret som saesonens tredjebeds­te målmand, men i dette efterår er han kun placeret som nummer 15, og den interesse der tilsynelad­ende var fra støvleland­et og Lazio i august ser også ud til at vaere kølnet en smule af. Men Frederik Rønnow har sammen med Union Berlin fået en smule oprejsning i slutningen af efteråret, og hans plads har aldrig vaeret til debat, selvom kontrakten med Union Berlin udløber til sommer.

BJARNE GOLDBAEK OM FREDERIK RØNNOW:

Det har ikke vaeret lige så godt som i sidste saeson, men det har også vaeret under svaere betingelse­r hos den helt store skuffelse i dette års Bundesliga. For det har Union Berlin vaeret. Men jeg synes faktisk, at han er en af få spillere, der kan vaere sin praestatio­n bekendt. Det er klart, at det er nemmere at se godt ud på et velfungere­nde hold, der forsvarer langt vaek fra eget mål, end det er på et hold, der bliver presset ned i eget felt, som Union Berlin gjorde det i et par kampe i efteråret. Man ser ofte på hold, der underpraes­terer, at de forsøger sig med et skifte på målmandspo­sten, men det har aldrig vaeret et tema i Union Berlin, heller ikke selvom der er kommet ny traener.Rønnow er det klare førstevalg.

Kampe: 15 Clean Sheets: 1 Kontraktud­løb 2024

 ?? ?? Frederik Rønnow har stor succes i kultklubbe­n Union Berlin. Foto: Getty Images
Frederik Rønnow har stor succes i kultklubbe­n Union Berlin. Foto: Getty Images

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark