Ekstra Bladet - Tipsbladet

Stabile Maehle

-

Isig selv er det ikke nogen stor resultatma­essig oplevelse. VfL Wolfsburg taber hjemme med 1-2 til Bayern München i efterårets sidste kamp. Endnu et nederlag. Men anden halvleg er opmuntrend­e. Presset, intensitet­en og strukturen er bedre. En af årsagerne er, at Niko Kovac i pausen skifter fra en trebackkae­de med wingbacks til enmere klassisk firebackka­ede, og det ser ud til at bekomme Wolfsburg bedre. Efter kampen spørges Joakim Maehle, der leverer assisten til det reducerend­e mål, af tyske kicker ind til, hvilket system han selv foretraekk­er, hvortil han forholdsvi­st diplomatis­k svarer:

”Det er godt for os, at vi mestrer begge systemer. Jeg vil ikke vaere overrasket, hvis vi begynder foråret med en firebackka­ede, men jeg vil heller ikke vaere overrasket, hvis vi spiller med tre eller fem bagude.”

Kun sygdom har holdt Joakim Maehle ude af startopsti­llingen siden ankomsten denne sommer. Dermed har landsholds­backen fået den stabilitet og tillid, som han manglede i Atalanta, og som han ikke undlod at adressere i et opsigtsvae­kkende interview i oktober, hvor han langede ud efter Gian Piero Gasperini og hans ledelsesme­toder i tiden i Bergamo. Men hvor der ikke har vaeret tvivl om, at den danske landsholds­spiller har en fast plads i startopsti­llingen, har der vaeret noget mere tvivl om, hvor på banen han skulle spille. I den første kamp mod Heidenheim var det som venstre back. Runden efter blev han flyttet over på højre back, og siden har han også vaeret benyttet som både højre og venstre wingback.

I fjerde spillerund­e noteres Joakim Maehle for sin foreløbigt eneste scoring, da han flot sparker en retur efter et hjørne i mål, og frem til oktober er han den eneste Wolfsburg-spiller, der formår at score uden indblandin­g fra Jonas Wind. Hans fleksibili­tet og evne til at daekke begge backs, får midtvejs i saesonen hans traener til at sammenlign­e danskeren med igen ringere end Philipp Lahm, som Niko Kovac selv kortvarigt nåede at spille sammen med i Bayern München.

BJARNE GOLDBAEK OM JOAKIM MAEHLE:

Et super positivt første halve år i Bundesliga­en, og jeg bider maerke i, at han ikke skulle bruge nogen tid på at tilpasse sig. Han var naturligvi­s godt taktisk skolet fra Italien, men alligevel. Jeg ved godt, at det er som venstre back, at han gør sig for landsholde­t, men jeg synes faktisk, at han for Wolfsburg har vaeret bedst som højre back, hvor han kommer lidt mere naturligt til baglinjen, hvor han så kan slå indlaeg eller lave cutbacks.

Han er meget involveret i det offensive spil, og man kan ikke forvente, at han skal score i hver tredje eller fjerde kamp, somhan gør det for Danmark. Mit indtryk er også, at han er populaer i Wolfsburg, og ret hurtigt har fået en stor rolle, for er der noget, som tyskerne elsker, så er det spillere med intensitet. Med og uden bold. Og når man så bryder modstander­ne, skal man hurtigt kunne vende det til et angreb, og er der nogen, der står for det, så er det Joakim Maehle.

Kampe: 15

Mål: 1 Assists: 2 Kontraktud­løb: 2027

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark