Ekstra Bladet - Tipsbladet

Der Däne mit dem Doppelpack

-

Det er en god tempereret aflaegning fra Mattias Svanberg, men der venter fortsat Jonas Wind et stort stykke arbejde. En taemning, en skudfinte og et traek gennem feltet, inden han køligt laegger bolden fladt over i det modsatte hjørne. Jonas Wind er brandvarm. Det er hans anden Doppelpack, der er kun spillet to runder af Bundesliga­en, og Wolfsburg har maksimumpo­int efter sejre over Heidenheim og nu Köln. På det tidspunkt er Jonas Wind delt topscorer i Bundesliga­en, og der er en tiltagende begejstrin­g i det tyske over den danske landsholds­angriber, der efter en lidt skuffende sidste saeson med skader og måltørke nu ser ud til at traede i karakter som Wolfsburgs førsteangr­iber. ”I øjeblikket er der en staerk Wind. Han er den bedste angriber for os og sandsynlig­vis også i hele ligaen. Han rammer alt for tiden, og det går rigtig godt," lyder det således fra hans traener Niko Kovac efter sejren over Köln.

At Jonas Wind ligefrem skulle vaere bedre end Harry Kane beror formodentl­ig på en øjeblikkel­ig eufori hos den gode Niko Kovac efter den fine start, men danskeren har ved vinterpaus­en om ikke andet vaeret involveret i flere af sine klubs mål end englaender­en rent procentuel­t. Med ni scoringer og fire oplaeg har Jonas Wind haft sidste eller naestsidst­e fod på 65 procent af Folkevogns­klubbens mål, og ud fra det parameter har han vaeret Bundesliga­ens mest afgørende spiller i efteråret, hos et Wolfsburg-hold der nok begyndte fint, men som sluttede skidt af med blot to sejre i de sidste ti kampe. Hos tyske NDR blev Jonas Wind i løbet af efteråret beskrevet som Wolfsburgs livsgarant­i, og selvom de sidste fire kampe inden jul alle endte uden scoringer for den danske angriber, så har han vaeret en af få Wolfsburg-spillere, der har holdt niveau over hele efteråret. Så højt et niveau, at der er blevet spekuleret i et skifte til større adresser allerede nu til vinter for Jonas Wind, der får lidt øget konkurrenc­e i foråret, da Lukas Nmecha, der har siddet ude hele efteråret med en knaeskade, forventes at gøre comeback i slutningen af februar måned.

BJARNE GOLDBAEK OM JONAS WIND:

Han har taget nogle kaempe, kaempe skridt i denne saeson. Han stemplede ret hurtigt ind og blev en profil hos Wolfsburg efter sit skifte i 2022, men i dette efterår er han også blevet en profil i Bundesliga­en. Det virker til, at han for alvor har vaennet sig til tempoet, for nu spiller han, som han gjorde i FCK. Han er angriber, men også den første link up-spiller, når de kører på kontra. Sådan lidt en skaev playmaker. Der er lidt Harry Kane over ham, for han er god til at falde ned og tage del i spillet og gøre spillerne omkring sig gode med sin tekniske formåen omkring. Det har vaeret voldsomt imponerend­e at se Jonas Wind i dette efterår.

Kampe: 16

Mål: 9 Assists: 4 Kontraktud­løb: 2026

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Jonas Wind har etableret sig som en profil for både VfL Wolfsburg og Bundesliga­en.
FOTO: GETTY IMAGES Jonas Wind har etableret sig som en profil for både VfL Wolfsburg og Bundesliga­en.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark