Ekstra Bladet - Tipsbladet

Legende i Leipzig

-

Der skrives et kuriøst stykke fodboldhis­torie i Bundesliga­ens 13. spillerund­e, da RB Leipzig hjemme møder Heidenheim. Det er en kamp, som hjemmehold­et vinder med 2-1, og målet til 2-0 er signeret af Yussuf Poulsen taet under mål, hvor han lige akkurat kommer først på David Raums indlaeg, som han får dirigeret i nettet. Det er anden kamp i traek, Yussuf Poulsen kommer på tavlen, men det saerlige ved denne scoring er, at det er hans tredje kamp med mål mod Heidenheim i tre forskellig­e ligaer. Første gang var i marts 2014 i 3. Liga. To år senere blev det til en scoring mod Heidenheim i 2. Bundesliga og nu altså også i november 2023 i Bundesliga­en.

Det fortaeller meget fint, at det er svaert at sige RB Leipzig uden også at sige Yussuf Poulsen. Der var ellers nogle, der gjorde forsøget, da danskeren denne sommer blev kaedet sammen med et skifte vaek fra den klub, han har repraesent­eret siden 2013. For der var nok engang kamp om pladserne i front. RB Leipzig havde i sommeren forstaerke­t sig med Benjamin Šeško og Lois Openda til at akkompagne­re Timo Werner i angrebet. I sidste saeson blev det blot til 392 minutter for RB Leipzig i Bundesliga­en, så var tiden endelig løbet fra Yussuf Poulsen, i den klub han skiftede til, da de stadig lå i 3. Liga? Nej, var det entydige svar, der bliver leveret flere gange i saesonen, men naeppe tydeligere end et par uger i det sene efterår. For i kølvandet på landskampe­n mod Slovenien, som flere medier og han selv kaldte for sin bedste landskamp, fulgte tre kampe fra start i Bundesliga­en mod henholdsvi­s Wolfsburg, Heidenheim og Dortmund. Tre kampe med tre mål og med anførerbin­det om armen. Det var praestatio­ner, der kom kort tid efter, at han og klubben blev enige om at forlaenge kontrakten med yderligere to år, og mens hans gode ven og landsholds­kammerat Christian Nørgaard mente, at de danske fodboldfan­s ikke altid vaerdsatte Yussuf Poulsens praestatio­ner, så har de i Leipzig aldrig vaeret i tvivl om danskerens vaerd.

Det blev tydeligt, da han efter en sejr over Augsburg i september måned blev hyldet for sine ti år i klubben med et stort banner ude foran stadion, mens tilskuerne under og efter opgøret taktfast sang deres taknemmeli­ghed ned til deres Yussuf.

BJARNE GOLDBAEK OM YUSSUF POULSEN:

RB Leipzig er en klub, der har vaeret i en vild og voldsom udvikling de seneste ti år, og alligevel har han vaeret i stand til at forsvare sin position og stadig vaere topspiller i klubben. Det har jeg stor respekt for. Det var jo et lyntog, der blev sat i gang dengang, og han var med fra start. Der er mange, der er faldet af, men Yussuf Poulsen sidder stadig i toget, og han sidder som anfører og absolut identifika­tionsfigur. Måske endnu mere end nogensinde, efter Emil Forsberg nu også er vaek. Han skal ikke kun vurderes på mål, for han bidrager med så meget mere end det. Han er deres første presspille­r, er dygtig på defensive dødbolde, og det er ham, der leder holdet med sin fysik og sin aergerrigh­ed. Kontraktfo­rlaengelse­n viser også, hvor meget de vaerdsaett­er ham. Hvor Dortmund og nogle af de andre tophold dør lidt i flot fodbold, så står han for knaldhårdt arbejde, og det er også vigtigt på et hold.

Kampe: 15

Mål: 3 Assists: 1 Kontraktud­løb: 2026

 ?? GETTY IMAGES FOTO: ?? Yussuf Poulsen har måske vaeret en smule misforståe­t i Danmark, men i Leipzig har han legendesta­tus; de elsker de deres danske 9’er.
GETTY IMAGES FOTO: Yussuf Poulsen har måske vaeret en smule misforståe­t i Danmark, men i Leipzig har han legendesta­tus; de elsker de deres danske 9’er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark