Ekstra Bladet - Tipsbladet

”For mig er det egentlig okay”

-

Hvor mange af hans medfans er kritisk indstillet over for Global Football Holdings, og enkelte ligefrem er stoppet med at komme til holdets kampe, er Martin Flink med egne ord ’egentlig meget pragmatisk’ i spørgsmåle­t om klubbens ejerskab. Han lader grundlaegg­ende tvivlen komme GFH til gode.

”Der var helt klart brug for, at der skulle ske noget. Der skulle nogen ind med penge, hvis Brøndby skulle fortsaette med at vaere en topklub. Ud fra hvad jeg har kunnet laese mig til, så er jeg egentlig ikke bekymret for noget. De vil gerne have klubben tilbage til den sportslige succes, man har haft, selvom det måske er lidt lang tid, siden man fast var en del af top 2. Jeg synes også, de har nogle gode tanker om, hvad de vil med kvindefodb­old,” siger han.

”Så traekker det selvfølgel­ig en smule ned, at de er en del af hele det der multi-club ownership-system. Men indtil videre har deres handlinger ikke betydet, at jeg er bekymret eller utilfreds. Sagt på en anden måde, det kunne vaere langt vaerre.”

Netop det, at GFH og de enkelte investorer i gruppen har andele i en raekke andre klubber, er genstand for stor bekymring og modstand blandt dele af Brøndbys fanmiljø. Det er også noget af det, som Casper Valentin slår ned på andetsteds på disse sider. Men selv om det altså principiel­t traekker lidt ned i Martin Flinks øjne, har han endnu til gode at opleve negative konsekvens­er ved det. Derfor konkludere­r han:

”For mig er det egentlig okay.”

TRAEKKER PÅ VIDEN

klub mod deres vilje.

”Nogle tror, at en spiller er en skakbrik, man bare efter forgodtbef­indende kan flytte rundt fra land til land, og at de så bare følger efter som helt umaelende kvaeg. Spillere i dag har jo familier og venner og ikke mindst agenter og rådgivere, og jeg ved ikke hvad, som alle sammen har en mening til, hvordan noget skal vaere. Man kan ikke flytte en spiller til en klub, hvis ikke han vil,” siger han.

”Det vil jo heller ikke give nogen mening for en klub at saelge til en søsterklub, hvis de kan få dobbelt så mange penge for at saelge ham til en anden klub.”

Men kan der ikke vaere tilfaelde, hvor det måske ikke giver mening for den saelgende klub, men for ejernes masterplan – og den saelgende klub dermed får trukket en dårligere aftale ned over hovedet?

”Jo, sådan en, i mangel af bedre ord, koncerntil­gang til det, det kan der selvfølgel­ig godt vaere noget af. Men som jeg forstår det, er der også en hel del regler, der er styrende for det område. Og igen, vi har med mennesker at gøre, så jeg har svaert ved at forestille mig, i hvert fald ud fra dansk kultur, at man kan tvinge en spiller meget mod sin vilje til at tage til en anden klub, hvis ikke vedkommend­e vil,” siger Martin Flink.

Der skulle nogen ind med penge, hvis Brøndby skulle fortsaette med at vaere en topklub

FÅR CHANCEN

Den fundamenta­le forskel på Flink og hans mere skeptiske medfans er formentlig denne: Førstnaevn­te lader tvivlen komme GFH til gode.

”Så laenge de ikke er blevet taget med fingrene i kagedåsen, og de har skrevet under på en vaerdiafta­le og er med på nogle spilleregl­er for, hvordan tingene skal fungere, så laenge har jeg sådan set egentlig ikke problemer med det,” siger Martin Flink.

En anden forskel er, at klubben har spillet en anden rolle i hans liv end i eksempelvi­s Casper Valentins. Hvor Valentin har Brøndby som omdrejning­spunkt for meget andet end kun det sportslige, er Flink en anden type fan.

”Jeg har vaeret fan gennem 30 år, men jeg har ikke en vennegrupp­e, som jeg søndag efter søndag har taget på stadion eller udebanetur­e med og på den måde haft det sociale aspekt. Det har mest bare vaeret for mig selv, og det kan da godt vaere, at det gør en forskel på den tilgang, jeg har til klubben,” siger Martin Flink,

Han så gerne, at fans ejede hele eller en del af klubben, men det er ikke realistisk, mener han. I hvert fald ikke hvis Brøndby samtidig skal vaere det, som den skal vaere i Flinks øjne.

”For mig er Brøndby jo en topklub. For at vaere med i toppen kraever det penge. Og i dag kraever det rigtig mange penge.”

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Skal GFH eje Brøndby i mange år? Sker der yderligere aendringer? Er overtagels­en god eller dårlig for Brøndby IF? Brøndbys fans og danske fodboldint­eresserede i det hele taget er splittede i de spørgsmål.
FOTO: GETTY IMAGES Skal GFH eje Brøndby i mange år? Sker der yderligere aendringer? Er overtagels­en god eller dårlig for Brøndby IF? Brøndbys fans og danske fodboldint­eresserede i det hele taget er splittede i de spørgsmål.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark