Ekstra Bladet - Tipsbladet

Athletic ClubReal Sociedad

PÅ TV2 PLAY

-

Du skal se den: Fordi det er et undervurde­ret derby

Hold øje med: Williams-brødrene

Når fodboldfan­s verden over taenker på betydnings­fulde derbyer, er det formentlig de faerrestes tanker, der falder på opgørene mellem Athletic Club og Real Sociedad. Men det baskiske derby er stort og saeregent. Det indeholder ikke samme had og fjendtligh­ed som mange andre prominente rivalopgør.

Det er derimod ikke usaedvanli­gt at se fans fra de to hold på samme tribuneafs­nit til kampene. I efteråret gik en video viralt af en enkelt Athletic-fan, der stod med armene over kors men dog et smil på laeben, mens hele tribunen omkring ham var et blåt og hvidt hav af dansende og syngende Sociedad-tilhaenger­e.

Måske skyldes den godmodige rivaliseri­ng, at begge klubber hører hjemme i Baskerland­et, den lille region i det nordlige Spanien med sit eget sprog og høje grad af selvstyre. Her er der noget, der forener mere, end fodbold splitter.

Men der skal trods alt også spilles om tre point lørdag eftermidda­g. Athletic fra Bilbao ligger på fjerdeplad­sen og har dermed udsigt til Champions League-gruppespil naeste saeson, men gaesterne fra San Sebastian er seks point fra på sjetteplad­sen, hvilket giver adgang til Conference League-gruppespil­let.

Da holdene mødtes samme sted i sidste saeson, scorede Iñaki Williams begge mål i 2-0-sejren, og han har taget de takter med ind i denne saeson, hvor han har scoret otte og lagt op til tre i 18 kampe. Lillebror Nico på den modsatte fløj har scoret fire og lagt op til ti i lige så mange kampe. Dem gør Real Sociedad klogt i at tage sig i agt over for.

Der tages forbehold for aendringer.

Følg TV3 Sport på Facebook

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark