Ekstra Bladet - Tipsbladet

Tak for oplevelser­ne, Premier League!

-

Som I jo nok har opdaget efter 11½ år med mine udgydelser på lederplads, falder det mig mere naturligt at revse, kritisere og udpege fejl. Sådan skal det vaere i fri, uafhaengig journalist­ik. Som årene er gået, er behovet for kritiske historier og analyser blevet større i takt med, at fodbold har fået en central rolle i vores samfund, og mange gerne vil udbrede spin og PR pakket ind som glade historier om en skøn branche.

England var hjertet i fodbold, da Tipsbladet begyndte i 1948. Vi lagde ud med en artikel om mesterskab­skandidate­n Portsmouth, der endte med at vinde det engelske mesterskab, og engelsk fodbold har spillet en hovedrolle lige indtil i dag.

UDEN AT DET har vaeret del af nogen større plan, lukker vi vores daekning i Tipsbladet­s trykte udgave her med min leder, med sidste uges fortaellin­g om Antonys meget problemfyl­dte ophold i Manchester United, og forriges gennemgang af alle de indkøbsøns­ker, Premier League-klubberne har.

Det daekker udmaerket over, hvordan Premier League er i dag.

En pengemaski­ne, en sportslig, finansiel og politisk krigsskuep­lads med verdens bedste spillere, traenere, sportsdire­ktører og eksperter som kombattant­er, mens amerikansk­e finansfolk ejer halvdelen af klubberne, og andre oligarker og nationalst­ater sidder på flere af de øvrige klubber eller kappes om at komme ind.

DER ER SÅ mange problemati­ske sager og emner: Ødselhed, kynisme, sports washing er i høj grad synonym med Premier League, en liga, der er kommet ud af kontrol i en grad, så den ellers privatiser­ingsglade konservati­ve regering forsøger at vride armen om på engelsk fodbold og indføre offentlig kontrol med turneringe­n, fordi den ikke er sit ansvar bevidst.

Vi har fortalt om udviklinge­n i de over 30 år, Premier League har eksisteret, og fra begyndelse­n har vi haft blik for problemern­e.

Vi ville hjertens gerne vaere blevet ved. Have fortalt mere om de ekstremt alvorlige sager mod Manchester City, Everton og Nottingham Forest, der kan koste tvangsnedr­ykninger, magtkampen­e i Manchester United og Chelsea, Liverpool og Arsenals forsøg på at haenge på, og alle de danskere, der har stjernesta­tus eller forsøger at opnå den.

MEN SOM DET har stået klart i nogle måneder, er det i naeste uge, fredag 26. januar, slut med Tipsbladet på print.

Historiern­e, jeg her naevner, og meget mere fra England, skal nok stadig komme. De kommer bare i lidt andre formater på tipsbladet.dk.

Men selvfølgel­ig er det ikke det samme, isaer ikke for jer, der har laest Tipsbladet og fulgt engelsk fodbold i årtier.

Vi har udgivet store magasiner som saesonopta­kt. Engang, da der stadig gik en faerge fra Esbjerg til Harwich, arrangered­e vi busture til engelske kampe.

Vi har skrevet om alle danskerne, vi har fortalt historiern­e om Englands verdensmes­terskab i 1966, George Bests playboy-liv som den første reelle superstjer­ne, Cloughs utrolige bedrifter, Liverpools dominans, Alex Ferguson, Alan Shearer, Arsène Wenger, Abramovitj og Mourinhos Chelsea, Manchester Citys magtdemons­tration og Jürgen Klopps storslåede tid i Liverpool.

Engelsk fodbold har vaeret en lige så central del af Tipsbladet, som dansk fodbold har vaeret det, og lige så traels og bekymrende, det kan vaere at følge klubberne og superstjer­nerne, lige så besnaerend­e og medrivende har det vaeret at følge fodboldspi­llet på den anden side af Nordsøen.

Der er en nerve, en energi og en respekt for fodbold og spillets kultur og traditione­r, jeg ikke kan lade vaere med at beundre.

Spillet på banen er også fantastisk, velsagtens det bedste overhovede­t takket vaere alle milliarder­ne og de bedste spillere og traenere på planeten.

Men kulturen, intensitet­en og nerven er der stadig, ligesom den har vaeret gennem samfulde 75 år, vi har fulgt engelsk fodbold, også landsholde­t og livet i de lavere raekker.

NU ER DET slut for vores vedkommend­e på papir. Vi fortsaette­r heldigvis på tipsbladet.dk, hvor der bestemt ikke er planer om at neddrosle daekningen af England, snarere tvaertimod.

Det har vaeret en fornøjelse at følge turneringe­rne og fortaelle jer historiern­e. Tak for, I fulgte med, og kig endelig forbi tipsbladet.dk for at få meget mere engelsk fodbold i de kommende år.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Siden 1948 har Tipsbladet fulgt og skrevet om engelsk fodbold. Her scorer Eddie Shimwell for Blackpool i FA Cupfinalen på Wembley det år. Det var dog ikke nok; Manchester United vandt finalen med 4-2.
FOTO: GETTY IMAGES Siden 1948 har Tipsbladet fulgt og skrevet om engelsk fodbold. Her scorer Eddie Shimwell for Blackpool i FA Cupfinalen på Wembley det år. Det var dog ikke nok; Manchester United vandt finalen med 4-2.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark