Ekstra Bladet - Tipsbladet

At have eller ikke have bolden

-

FC Midtjyllan­d har ikke bolden specielt meget.

47,9 procent af tiden havde FCM bolden ifølge Statsbombs data i de 17 runder i Superliga-efteråret, og det er ikke det normale mønster for et tophold eller titelbejle­r.

Det kunne meget vel aendre sig i 2024,hvor det nuvaerende FCM-hold bliver spillet mere sammen og øvet i de lange angreb med mange aflevering­er, der måske er spillets svaereste disciplin at få succes med.

Men boldbesidd­else står ikke på FCM-cheftraene­r Thomas Thomasberg­s liste af prioritete­r i 2024.

”Det med procentsat­sen for boldbesidd­else, jamen det forstår jeg godt. Du har også skrevet om det flere gange i Tipsbladet, og det er fuldstaend­ig rigtigt, at ser vi på langt de fleste hold, der bliver mestre i Europa eller spiller om mesterskab­et, så har de en overvaegt i boldbesidd­else. Men er det fordi, de hold vaegter det? Eller er det bare noget, der følger automatisk, fordi man som staerkt hold dominerer de fleste kampe?”

”Jeg har ikke noget mål om at have bolden nogle ekstra procent af tiden. Mit hovedmål er, at vi skal skabe flere chancer end modstander­en, for så stiger vores sandsynlig­hed for at vinde både den enkelte kampe og over tid,” siger Thomas Thomasberg.

”Vi vil gerne vaere et hold, der underholde­r og kommer i feltet. Men ser vi på denne saeson, er der også stor forskel på vores første kampe i juli og august, og på os siden sommer. Vi lå omkring 45 procent i boldbesidd­else i sommer, men siden er vi steget til et stykke over 50 procent.”

FC Nordsjaell­and har haft bolden mest med 60,5 procent af tiden efterfulgt af FC Københavns 57,1 procent, mens Vejle og Lyngby har bolden mindst tid med 41,5 og 45,7 procents boldbesidd­else.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark