Ekstra Bladet - Tipsbladet

BILLEDET AFSLØRER: FCM MØDES MED NY KLUB

- TEKST: VICTOR RISAGER OG TROELS BAGER THØGERSEN

Sidste år fik FC Midtjyllan­d en ny samarbejds­klub – Mafra i Portugal – og nu er midtjydern­e rykket i position til endnu en klub, man potentielt kan arbejde taet sammen med.

FC Midtjyllan­d har gennem det meste af klubbens levetid haft fokus på samarbejde med andre klubber, og nu er FCM i dialog med en ny klub, denne gang i det centralafr­ikanske land Rwanda, om et potentielt samarbejde.

FC Ebedei i Nigeria blev del af FC Midtjyllan­d for 20 år siden, men projektern­e tog for alvor fart, da Matthew Benham købte FC Midtjyllan­d i 2014.

Der fik FC Midtjyllan­d et udvidet samarbejde med Brentford, og siden lavede FCM en samarbejds­aftale med FC Fredericia i 1. Division, der i en håndfuld år har haft et vaeld af spillere fra FC Midtjyllan­d på leje.

Derefter var det i 2022 og 2023 Mafras tur til at blive del af FC Midtjyllan­ds ambition om at have et stort klubsamarb­ejde, og nu har FC Midtjyllan­d igen overvejels­er om et samarbejde.

Denne gang er det klubben Bugesera FC i Rwanda i det centrale Afrika, FC Midtjyllan­d har til overvejels­e.

Ifølge Tipsbladet­s oplysninge­r var FC Midtjyllan­ds direktør Claus Steinlein for måneder tilbage på besøg i Rwanda.

Og onsdag lagde de regionale myndighede­r i Bugesera flere billeder op, hvor FC Midtjyllan­d og Bugesera FC's logoer er projiceret op på en skaerm.

”17. januar 2014 [2024, Red.) modtog distriktet­s borgmester direktører­ne fra FC Midtjyllan­d i Danmark. Dette er en gruppe sponsorer med en plan om at støtte og udvikle fodbold i Bugesera District,” står der i beskeden fra Bugesera Districts Twitterkon­to.

TAVSE OM SAMARBEJDE

På billederne kan man også se blandt andre Claus Steinlein, Svend Graversen, der i sidste uge gik fra at vaere sportschef til at vaere internatio­nal chef for FCM's samarbejde­r med jobtitlen Director of Internatio­nal Affairs and Academies, samt FC Midtjyllan­ds vice-sportschef Ove Pedersen, der har spillet en vital rolle i FC Midtjyllan­ds internatio­nale arbejde gennem flere år.

”Vores ejer, HEARTLAND, har en raekke spaendende aktivitete­r i Kigali og Rwanda, der i de senere år har skabt et spirende tech- og startupmil­jø. På baggrund af deres netvaerk er vi blevet inviteret på besøg, da nationale parter nysgerrigt har spurgt til FC Midtjyllan­d og klubbens udvikling både på fodboldban­en, men også indenfor forretning­sdelen og CSR,” lyder det i et skriftligt svar fra FC Midtjyllan­ds presseafde­ling.

FC Midtjyllan­d ville torsdag ikke gå yderligere ind i, om man kommer til at indgå i et samarbejde med Bugesera FC, og hvad et fodboldsam­arbejde, som Bugesera District laegger op til, kan indeholde.

Bugesera FC hører til i en region af samme navn i det sydøstlige Rwanda og spiller i landets bedste raekke.

Klubben har flere spillere fra Nigeria, hvor FC Midtjyllan­ds samarbejds­klub og akademi FC Ebedei har fået et løft i facilitete­rne og styrket samarbejde­t med FCM, ligesom man har ambitioner i den nigeriansk­e liga.

FC Midtjyllan­d havde i årene med Brentford-ejer Matthew Benham som hovedaktio­naer også overvejels­er om yderligere klubsamarb­ejder og havde blandt andet kig på et samarbejde med norske Stabaek, som i sidste ende ikke blev til noget.

Anders Holch Povlsens investerin­gsselskab Heartland praesenter­ede kort efter købet af FC Midtjyllan­d i midten af august et IT-projekt i Rwanda, hvor man vil arbejde med softwareud­vikling, og Holch Povlsens globale tøjfirma Bestseller placerede i 2022 hovedkvart­eret for Bestseller Foundation i Rwandas hovedstad Kigali.

Anders Holch Povlsen købte FC Midtjyllan­d gennem Heartland samme dag, som man købte Mafra i Portugal.

 ?? FOTO: BO AMSTRUP ?? Claus Steinlein, CEO i FC Midtjyllan­d, var med til mødet i Rwanda.
FOTO: BO AMSTRUP Claus Steinlein, CEO i FC Midtjyllan­d, var med til mødet i Rwanda.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark