Ekstra Bladet - Tipsbladet

Kaere alle: Tusind tak for de 75 år

-

Nu gik den ikke laengere. Efter 75 år og to måneder er det slut med Tipsbladet på papir. Det er 3.922 uger, hvor Tipsbladet er udkommet med et, i perioder to, blade om ugen. Det er endegyldig­t ovre: Efter 11 års udgivelse sammen med Ekstra Bladet på papir hver fredag kommer der ikke flere udgaver af bladet end den, du kan laese her.

Her følger en ren tilståelse­ssag fra naervaeren­de chefredakt­ør for bladet siden 2012: Jeg ved ikke, hvordan man siger rigtigt farvel til bladet, selv om jeg har haft siden september til at overveje det.

Jeg har laest andre danske og udenlandsk­e mediers afsked, når de har sagt farvel til print, jeg har, som min generation har det for vane at gøre, spurgt Google. Men noget perfekt svar eller en god formel til, hvordan vi gør det her, er jeg ikke nået frem til.

Måske skyldes det, at vi ikke er klar til at tage afsked og heller ikke gør det, nu hvor Tipsbladet lever videre i fin form digitalt.

JEG MENER ABSOLUT ikke, vi er løbet tør for gode, spaendende, sjove eller enormt vigtige historier at fortaelle jer om dansk og udenlandsk fodbold, spillet på banen og alle de mennesker, der på godt og ondt befolker verdens mest populaere sport.

Giv mig en fornuftig pose penge til nogle dygtige skribenter, og hvad der ellers følger med, og jeg skal jer 32, 64, ja endda 96 siders Tipsbladet hver fredag med et overflødig­hedshorn af alt det, fodbold er og kan.

Men sådan haenger verden ikke sammen, og selvom det er trist og aergerligt, at Tipsbladet forsvinder på papir, ville jeg også vaere en slem løgner, hvis jeg påstod, at det er overrasken­de eller uventet.

Der er jo en grund til, vi i 11 år er udkommet på papir sammen med Ekstra Bladet, selvom vi naturligvi­s gerne vil have stået derude på hylderne side om side med de andre trykte udgivelser i Danmark.

Det er rasende dyrt at udgive journalist­ik på papir og er kun blevet dyrere og dyrere i min tid som chefredakt­ør, sideløbend­e med at stadigt flere af os laeser og ser fodboldhis­torier på mobiltelef­onen, mens faerre laeser på papir. Det gaelder også for mig selv, hvilket jeg sagtens kan se ironien i.

Derfor bliver det et farvel, og et tak, nu, hvor vi og Ekstra

Bladet går hver til sit, efter vi i efteråret blev købt af Better Collective.

Det var den kedelige del.

FOR PÅ TRODS af, at det er tungt og trist at sige farvel, er det også en glaede at vide og maerke, hvor meget Tipsbladet har betydet for jer som laesere gennem trekvart århundrede.

I storhedsti­den fra 60'erne til midten af 90'erne laeste et hav af danskere Tipsbladet hver uge. Endnu flere laeser i dag tipsbladet.dk.

I de årtier var velfungere­nde trykte medier de rene pengemaski­ner – siden slutningen af halvfemser­ne har de absolut ikke vaeret det.

Det er en del af forklaring­en på, at vi ikke i samme grad som tidligere har rejst kloden tynd – det har vaeret en økonomisk nødvendigh­ed, ikke dovenskab eller manglende opfindsomh­ed og lyst.

Som Michael Laudrup så rigtigt siger det i denne sidste udgave af vores blad, har Tipsbladet altid vaeret et medie med fokus på substansen og de gode historier.

Vi har fortalt et vaeld af kritiske historier, udfordret magthavern­e og sparket dem over skinnebene­t, så snart det var berettiget.

Det har da også vaeret en hovedprior­itet i min tid på bladet i en aera, hvor jeg mener, at personer og instituti

Det er rasende dyrt at udgive journalist­ik på papir og er kun blevet dyrere og dyrere i min tid som chefredakt­ør

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark