Ekstra Bladet - Tipsbladet

LAUDRUP OM FCK: VILDT FLOT KLARET

-

FC København levnes ikke mange chancer for at avancere i Champions League mod turneringe­ns forsvarend­e mester Manchester City, uanset at City, ligesom sidste år, har haft en del turbulens i første halvdel af saesonen.

Men det er noget af en udvikling, københavne­rne har gennemgået.

”Puljerne i 2022 og 2023 ligger jo ret taet. Manchester City og Bayern går nogenlunde lige op, Manchester United og Dortmund og Galatasara­y og Sevilla gør også nogenlunde. Det er i hvert fald ikke helt skaevt. Men det er en vild forskel i FC Københavns praestatio­ner.”

”For et år siden havde de ikke scoret efter de første fem spillerund­er. De tabte samlet 0-11 ude, og det kunne nemt have vaeret 015. Nu var de ikke bare med, det var jaevnbyrdi­gt i alle seks kampe. Det er vildt flot klaret på 10 måneder,” siger Michael Laudrup.

At FC København så ikke cruiser gennem Superligae­n skal man efter Laudrups mening ikke laste spillerne og cheftraene­r Jacob Neestrup så hårdt for.

”Det koster, ikke kun fysisk men isaer mentalt. De troede, de kunne spille med om tredjeplad­sen, og pludselig kunne de gå videre som toer fra kampen mod Galatasara­y og gjorde det. Så er naturligt, at det kan koste i en udekamp mod Viborg eller Randers.”

Der venter en potentiel femkamp i foråret om Superliga-holdet, selvom FCK og FCM er klare favoritter med Brøndby IF klemt inde mellem de to i vinterpaus­en.

”Vi må se, hvor FC Midtjyllan­d står, og der skal også vaere respekt om FC Nordsjaell­and. Det er jo helt vildt, de ikke går videre i Conference League efter at have vundet 6-0 og 7-1 over de to hold, der gik videre,” siger Michael Laudrup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark