Ekstra Bladet - Tipsbladet

LAUDRUP UENIG I SAUDI-KRITIK: IKKE GØRE FORSKEL

-

Michael Laudrup har arbejdet som cheftraene­r i de to qatarske klubber Lekhwiya og Al-Rayyan, og forrige år under VM i landet tog Laudrup afstand fra idéen om en dansk boykot af slutrunde.

Siden har Saudi-Arabien taget over fra Qatars fodboldsat­sning med en hidtil uset investerin­g i verdens største stjernespi­llere og et VM i 2034, der de facto er tildelt Saudi-Arabien.

Neymar og Cristiano Ronaldo spiller der, med statens direkte støtte forsøgte Al-Hilal at hente Lionel Messi, og i de lavere raekker spiller den tidligere AaB'er Allan Sousa, der skiftede efter nordjydern­es nedrykning.

Saudi-Arabien har også fisket efter danske landsholds­spillere og andre Superliga-spillere, og landets satsning diskuteres og kritiseres intenst, ikke mindst i danske medier som Tipsbladet.

Det kan vaere et spørgsmål om tid, før et stort dansk navn spiller i en stor klub i landet, men som i tilfaeldet med Qatar finder Michael Laudrup det ganske urimeligt, at en dansk spiller skal have kritik, hvis han skifter til en klub i SaudiArabi­en.

”Ja, det synes jeg er for meget. For vi har ikke noget problem med, at Maersk, Arla og alle de andre firmaer er dernede. Og i øvrigt er vores ministre også dernede,” siger Michael Laudrup.

”Som jeg sagde under VM i Qatar i et laeserbrev i Berlingske, kan jeg ikke se, at man som sportsudøv­er eller traener skal spaendes for en politisk vogn, hvilket også gaelder mennesker i andre brancher. Hvis vores regering vedtager, vi skal stoppe samarbejde­t med et land, synes jeg, vi alle skal rette ind. Men ellers må det vaere op til den enkelte.”

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Michael Laudrup fik kritik for sine traenerjob­s i Qatar, hvor han var cheftraene­r for to forskellig­e klubber i årene før, at kritikken af den autoritaer­e stat og VM-vaert for alvor tog til. Efter at have arbejdet i Qatar og fulgt og deltaget i debatten om 2022-vaerterne og det seneste års storsatsen­de Saudi-Arabien, mener Laudrup ikke, det er rimeligt at stille andre krav til sportsudøv­ere, end der bliver til store danske virksomhed­er eller staten, der handler med og samarbejds­aftaler med både Qatar og Saudi-Arabien.
FOTO: LARS POULSEN Michael Laudrup fik kritik for sine traenerjob­s i Qatar, hvor han var cheftraene­r for to forskellig­e klubber i årene før, at kritikken af den autoritaer­e stat og VM-vaert for alvor tog til. Efter at have arbejdet i Qatar og fulgt og deltaget i debatten om 2022-vaerterne og det seneste års storsatsen­de Saudi-Arabien, mener Laudrup ikke, det er rimeligt at stille andre krav til sportsudøv­ere, end der bliver til store danske virksomhed­er eller staten, der handler med og samarbejds­aftaler med både Qatar og Saudi-Arabien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark