Ekstra Bladet

Kendte i kor: Kujoneri af værste skuffe

-

De sociale medier er et farligt sted, når det drejer sig om mobning. Til gengæld er det også stedet, hvor gode budskaber og støttende beskeder kan spredes med enorm hastighed.

Mange danskere blev bekendt med den grove Instagram- profil mod Rikke Nielsen, da kendisblog­geren Mascha Vang mandag aften skrev et indlæg om den:

– Jeg har lige set noget meget ubehagelig­t på Instagram, som en veninde sendte mig. Virkelig modbydelig mobning! Der er de grimmeste og groveste kommentare­r på diverse billeder, som man slet ikke forstår nogen kan få over sine læber, skriver Mascha Vang blandt andet i sit indlæg.

Og hun er ikke det eneste kendte ansigt, som har vist sin sympati over for Rikke.

Den socialdemo­kratiske forhenvære­nde minister Astrid Krag skriver følgende på sin Instagram- profil:

– Det her er bare IKKE i orden!! Hvad er det for noget – at bruge Instagram til hård mobning af en 12- årig pige? Det er ikke OK – det er taberagtig­t og kujoneri af værste skuffe!!

På Facebook forsøger Charlotte Rachlin at tage kampen op mod digital mobning og få andre kendte med på vognen:

– Søde venner med insta-

FOTO: ALL OVER PRESS gram... Har brug for jeres hjælp!!!! Der er en sød smuk pige på 12, som oplever den grimmeste form for mobning... det skal slutte og hun skal have en masse cyberkærli­ghed!!!! Please følg @ rikkeniiie­lsen og like hendes billeder. Del del del dette opslag, så vi kan få mange til at vise kærlighed og kvæle den ondskabsfu­lde mobning, skriver hun på Facebook.

Opslaget er blevet delt af blandt andre Silas Holst og Julie Ruggaard.

 ??  ?? Mascha Vang er et af de kendte ansigter, der støtter Rikke i kampen mod digital mobning.
Mascha Vang er et af de kendte ansigter, der støtter Rikke i kampen mod digital mobning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark