Ekstra Bladet

Lars Løkke må på strandhugs­t

- FOTO: JENS DRESLING

Det kan godt være, at Jakob Kjellberg, der er professor ved Kora ( Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning) ikke har meget til overs for regeringen­s velfærdsud­spil. Men Venstres alternativ med nulvækst er ikke et hak bedre. Tværtimod.

– Venstre har sagt, at de også vil prioritere sundhedsvæ­snet, så om det er rød eller blå plan – set ud fra den økonomiske ramme – vil næppe adskille sig meget. Der kan måske blive noget på det ideologisk­e område i forhold til, hvor meget det private skal fylde, siger han.

Mens der ikke er den store forskel på sundhedsom­rådet, vil de ældre til gengæld få forskellen at føle, hvis Lars Løkke afløser Helle Thorning i Statsminis­teriet.

– Lars Løkke har sagt, at han vil have nulvækst, og så er det klart, at når man lover ligeså meget til sundhedsom­rådet, så betyder det, at man skal gå på strandhugs­t andre steder. Det vil sige, at noget andet skal fjernes.

Venstres ældre– og handicapor­dfører Anne- Mette Winter Christians­en siger til Ekstra Bladet:

Varm luft

– Regeringen­s udspil kan ikke blive et løft i mine øjne. Det er lykkedes statsminis­teren at sige til kommunerne, at de ikke kan få vækst. Nu har hun så valgt at sige, at hun har sparet pengene op, så hun kan sige, at hun deler dem ud. Jeg synes, det er varm luft.

– Men det ændrer jo ikke ved, at I vil have nulvækst fremover, mens regeringen vil have en vækst på 0,6 procent?

– Hun ved jo vitterligt ikke, hvordan det ender med at gå. Vi har sagt, at vi kan finde pengene på udviklings­bistand og asylområde­t. –

Men dem har Løkke jo allerede sagt skal gå til sundhedsom­rådet og ikke de ældre?

– Men det kommer til at hænge sammen, for mange af dem, der bruger vores sundhedssy­stem er oppe i årene.

 ??  ?? Socialdemo­kraternes politiske ordfører, Maja Panduro.
Socialdemo­kraternes politiske ordfører, Maja Panduro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark