Ekstra Bladet

Særbehandl­ing: Løkke fik mail om alkohol- aktindsigt efter 18 minutter

- JAMES KRISTOFFER MILES FOTO: NIELS HOUGAARD

Lars Løkke Rasmussen nyder særbehandl­ing i Statsminis­teriet, når Ekstra Bladet søger aktindsigt i sager fra hans tid som statsminis­ter.

Det viser dokumenter fra Ekstra Bladets aktindsigt­sansøgning­er til Statsminis­teriet, som avisen Informatio­n har gennemgået.

Her fremgår det, at blot 18 minutter efter, at Ekstra Bladet 16.3 kl. 14.26 begærer aktindsigt i Statsminis­teriet i alle bilag om forbruget af ’ øl, vin, vand og spiritus’, mens Lars Løkke Rasmussen ( V) var statsminis­ter, bliver Venstre- formandens advokat underrette­t.

Udkast til advokat

Kl. 14.45 skriver en konsulent fra statsminis­teriet således til Lars Løkke Rasmussens advokat Nicolai Mallet: ’ T. o. aktindsigt­sanmodning modtaget d. d. Jeg vender tilbage til dig, når vi har et udkast til en besvarelse af anmodninge­n’.

Derudover får Løkkes advokat også et udkast til Statsminis­teriets svar på aktindsigt­sansøgning­en, samt de bilag, der tænkes at blive sendt med til Ekstra Bladet. Mallet kontaktes endvidere telefonisk i dette forløb. Dette sker et helt døgn, inden Ekstra Bladet modtager den endelige afgørelse.

Ikke neutral

Og det er ikke neutral sagsbehand­ling af aktindsigt­sansøgning­er, siger pressejuri­sten Oluf Jørgensen.

– Statsminis­teriet og andre offentlige myndighede­r skal agere neutralt i forholdet mellem på den ene side journalist­er og på den anden side virksomhed­er eller personer, der udsættes for aktindsigt. Statsminis­teriet agerer ikke neutralt, når ministerie­t med orienterin­gen om udkastet til afgørelse giver Lars Løkke og hans rådgivere mulighed for at forhåndssp­inne om det journalist­iske arbejde, siger Oluf Jørgensen til Informatio­n.

james. k. miles@ eb.dk

 ??  ?? Lars Løkke får særbehandl­ing, når Ekstra Bladet beder om aktindsigt.
Lars Løkke får særbehandl­ing, når Ekstra Bladet beder om aktindsigt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark