Ekstra Bladet

På højblus

-

ket yderligere et par trin.

Det skete, da næste element i Thornings ’valgudskri­velsesfund­ament’ uden varsel blev fremrykket to dage.

Den økonomiske redegørels­e for maj 2015 var nemlig hidtil skemalagt til præsentati­on af Morten Østergaad i morgen torsdag. Men næsten uden forsinkels­e efter velfærdsud­spillets præsentati­on i Statsminis­teriets spejlsal, annoncered­e Økonomi- og Indenrigsm­iniste- riets Twitter- profil imidlertid, at den økonomiske redegørels­e skulle præsentere­s allerede 14.30 i går.

Nøgletalle­ne fra redegørels­en må også have lunet i Statsminis­teriet. Med forventet 1,7 pct. vækst i år og 2,0 næste år er Danmark for alvor ude af krisen.

Og som om det ikke var nok, opjustered­e også vismændene i går prognosen for væksten i bnp med 0,4 procentpoi­nt til 1,9 pct. i år.

Dermed lader vejen nu til at være banet for en snarlig valgudskri­velse, hvilket da heller ikke gik ubemærket hen blandt kommentato­rkorpset:

Wonder why

’ Næh, nu fremrykkes præsentati­onen af økonomisk redegørels­e fra torsdag til i dag – wonder why’, spekulered­e DR’s politiske analytiker Ask Rostrup.

Ekstra Bladets politiske kommentato­r, Hans Engell, brugte da også i går – inden fremryknin­gen blev annonceret – den økonomiske redegørels­e som grundlag for sin tro på valgudskri­velse sidst på ugen.

Gode tal

– Nu ruller hun denne plan ud i dag, så kommer der en økonomisk redegørels­e, som kan være god for regeringen, torsdag. Her kommer den britiske premiermin­ister David Cameron også til Danmark på sin EU- charmeoffe­nsiv. Så jeg tror på, at hun udskriver valget enten torsdag eller fredag, lød det fra Hans Engell.

Hos Socialdemo­kraterne lader det da også til, at rigtig mange satser på, at Helle Thorning- Schmidt udskriver valget i allernærme­ste fremtid. Både folketings­medlemmer og kilder fra partiorgan­isationen, som Ekstra Bladet har talt med, regner med valgudskri­velse enten i dag eller en af de næste to dage

kristoffer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark