Ekstra Bladet

Femårige Elias reddet fra brændende bus: En ordentlig oplevelse

Børnehaveb­ørn på vej hjem fra safaripark tog busbrand i stiv arm

- GITTE LAASBY

De 25 børnehaveb­ørn, der tirsdag eftermidda­g blev evakueret fra en bus på E47 motorvejen i det sydvestlig­e Sjælland, tog det helt roligt, mens meterlange flammer stod op af deres bus. Og der er heller ingen chok at spore efterfølge­nde. Tværtimod.

– Han sagde bare, der var gået ild i bussen. Det var det. Alle børnene virkede meget upåvirkede. Og i højt humør. De havde fået kage og fået saft og hygget. Det var det vigtigste. Så gik de lidt tilbage til snakken om Knuthenbor­g, og at de havde set dyr. Så jeg tror bare, de har fået en ordentlig oplevelse for alle pengene, siger Camilla Ericksen, mor til Elias på fem år, som var med på bussen, til Ekstra Bladet.

Opdagede røg

Bussen med børnene fra Folkebørne­haven var på vej hjem til København fra Knuthenbor­g Safaripark, da en pædagog omkring kl. 15.45 opdagede røg, fortæller Camilla Ericksen.

Chaufføren holdt ind til siden nær afkørsel 40. Her blev børnene og seks pædagoger evakueret, før bussen brød i brand og sort røg kunne ses på lang afstand. Politi og brandvæsen blev tilkaldt, og en ambulance dukkede også op.

– Jeg spurgte ham, om han blev bange. Det gjorde han ikke. Jeg tror bare, de syntes, det var en ordentlig oplevelse. De var jo ude af bussen, før der var kæmpe røgskyer, siger Camilla Ericksen.

Små eksplosion­er

De 25 børn ventede først på en nærliggend­e mark sammen med pædagogern­e, mens der lød små eksplosion­er fra bussen, formentlig fra trykflaske­r om bord. Brandfolke­ne forsynede børnene med tæpper, så de ikke frøs. Men så faldt regnen.

– Så alle børnene kom ind i ambulancen at sidde, mens

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark