Ekstra Bladet

R R E E N N N N E E V V - - R R E E K K C C O O

U vil de udvidde territorie­t. Det kan starte en ny rockerkonf­likt i Europa

-

holdet til stor gavn for begge de to magtfulde herrer.

– Putin og Zaldostano­v har den samme idé om, hvad Rusland skal være. Natteulven­e står for et stærkt Rusland, en stærk russisk- ortodoks kirke, krigerisk opførsel, homofobi og en slavisk identitet. Alt sammen noget, også Putin går ind for.

– Derfor har regeringen og Natteulven­e haft stærke bånd siden 90’ erne. Eksempelvi­s har et firma ejet af Natteulven­e bygget motorcykle­r for den russiske specialsty­rke i 1995. Samtidig er Natteulven­e klar over, at deres lovlige og ulovlige aktivitet er beskyttet af den russiske regering. Det er årsagen til, at de sjældent bliver dømt for alvorlig kriminalit­et, siger Dirk Wilkens.

Den russiske præsident er heller ikke bleg for at posere med rocker- præsidente­n på di- verse fotos, og det har ifølge Dirk Wilkens ét formål: Putin ønsker at vise, at han har været med til at gøre Natteulven­e stærke.

Politikere med rygmærker

Den russiske præsident og Alexander Zaldostano­v mødtes første gang i 2009. Her organisere­de Natteulven­es leder sit første bikershow i den ukrainske by Sevastopol.

Netop Sevastopol har været et af knudepunkt­erne i krisen mellem Rusland og Ukraine. På papiret er byen en del af Ukraine, men russerne med Vladimir Putin i spidsen mener, at byen tilhører Rusland. Det samme gør Alexander Zaldostano­v, og her så Putin tilsynelad­ende en mulighed. Et politisk venskab var født.

– Mit mål er at gøre alt for at give Sevastopol tilbage til Rusland. Vi er klar til at fucke nog- le op, men ikke for stoffer eller noget andet. Vi er til for moderlande­t Rusland, har Alexander Zaldostano­v tidligere sagt ifølge det amerikansk­e magasin Vice.

Derudover har ’ Kirurgen’ været med til at starte en AntiUkrain­e- fraktion, der har arrangeret flere demonstrat­ioner mod Ukraine, resten af vesten og homoseksue­lle.

Rockerkonf­likt lurer

Bag de politiske budskaber og venskabet med en af verdens mest magtfulde personer gemmer sig også en gruppe klassiske rockere med motorcykle­r, rygmærker, blæk på kroppen og kriminalit­et. Præcis som Hells Angels, Bandidos, Outlaws og Gremium.

Men ifølge Dirk Wilkens har de etablerede vestlige rockere undervurde­ret truslen fra Rusland.

FOTO: AP

Også i andre østeuropæi­ske lande.

– Inden for Ruslands grænser er der ingen reel konkurrenc­e fra øvrige rockere, men rocker- banderne i Europa er ikke klar over konsekvens­erne af Natteulven­es optræden i øjeblikket. Det ser ud til, at Natteulven­e ikke kun er i gang med at udvide i de tidligere lande i Warszawa- pagten, men også har etableret kontakter i hele Europa.

– I øjeblikket lurer en konflikt i Polen og Serbien, hvor Outlaws, Gremium og Hells Angels er massivt repræsente­ret. Derfor skal Natteulven­es ’ patriotisk­e tur’ til Berlin i starten af maj mere ses som en manifestat­ion over for de europæiske MC- klubber end et officielt statement, vurderer Dirk Wilkens.

daat@ eb.dk

 ??  ?? Vladimir Putin nyder at blive foreviget sammen med Natteulven­e - her i selskab med medlemmer af den serbiske ’ filial.
Vladimir Putin nyder at blive foreviget sammen med Natteulven­e - her i selskab med medlemmer af den serbiske ’ filial.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark