Ekstra Bladet

BLATTER UNDER BLATTER UNDER MASSIV BESKYDNING MASSIV BESKYDNING SCHWEIZ

UNDER ANGREB: UEFA- præsident Michel Platini og Diego Maradona går direkte i flæsket på FIFA’s siddende præsident, som de ikke ønsker genvalgt

-

ZÜRICH ( Ekstra Bladet): Samtidig med at hundredvis af fodboldled­ere fra hele verden strømmer til det schweizisk­e smørhul Zürich for at deltage i FIFA’s kongres i slutningen af ugen, tiltager de personlige angreb på den siddende præsident, Sepp Blatter.

I et usædvanlig­t detaljeret og velskrevet indlæg i den engelske avis The Telegraph går den argentinsk­e eksstjerne, Diego Maradona, direkte i flæsket på Blatter.

– Vi har en diktator, som sidder på livstid. Når jeg spørger i fodboldkre­dse, hvorfor så mange tror, Blatter vil vinde igen, er svaret altid det samme. Han får støtte på grund af sine uetiske metoder, tjenester og udbetaling­er.

– Der er den samme syge tilbedelse af Blatter som af en gammel mafia- boss, der på en eller anden måde har formået at holde sig ude fra fængslet.

Diego Maradona

– Hvorfor vil denne usle 79- årige overhovede­t fortsætte som præsident for FIFA i fire år mere? Hans med- sammensvor­ne har stjålet alt bortset fra inventaret på hans kontor, og alligevel siger han, at han intet ved. Måske skulle vi kalde ham Sankt Sepp den Uskyldige. Sikke en joke.

Så meget fra Maradona, som godt nok ikke har en stemme, når FIFA’s 209 medlemslan­de på fredag skal afgøre, om Sepp Blatter eller udfordrere­n, den 39- årige prins Ali fra Jordan, skal være fodboldens førstemand de kommende fire år. Maradona skal dog nok blive hørt alligevel.

Der er den samme syge tilbedelse af Blatter som af en gammel mafia- boss, der på en eller anden måde har formået at holde sig ude fra fængslet Jeg er sikker på, at Ali, som jeg har kendt på det personlige plan i mange år, vil blive en stor FIFA- præsident. Han har alt, hvad der kræves

Platini og UEFA støtter Ali

Til gengæld kan en anden tidligere topspiller, Michel Platini, i den grad sætte sit aftryk på kongressen på fredag. I sin egenskab af præsident for UEFA meldte Platini i pinsen klart ud, at han støtter prins Ali.

Platini blev snydt af Blatter for fire år siden. Dengang

Michel Platini om Blatters modkandida­t bad Blatter om Platini og UEFA’s støtte mod den daværende udfordrer, Bin Hammam fra Qatar. Til gengæld lovede Blatter, at han ville gå af i år.

Det løfte har han ikke holdt, og nu siger Platini, at han for fire år siden bad sine medlemmer om at stemme på Blatter på basis af en løgn.

Også derfor skal der nye boller på suppen, og derfor skal Blatter væltes.

– Jeg er sikker på, at Ali, som jeg har kendt på det personlige plan i mange år, vil blive en stor FIFA- præsident. Han har alt, hvad der kræves, siger Platini.

Indtil videre er det dog kun UEFA med sine 53 medlemslan­de, der officielt støtter prinsen fra Jordan. De fem øvrige konføderat­ioner har alle meldt ud, at de står bag Blatter.

Selv agerer den siddende præsident mere og mere aparte. Han har under hele valgkampen afslået at møde sine oprindelig­e tre udfordrere, og han har heller ikke meldt noget program ud. Ingen ved, hvad han vil med FIFA, hvis han skulle genvinde tronen. Han siger blot, at hans mission ikke er fuldført.

Han har som tidligere beskrevet i Ekstra Bladet søgt råd og vejledning hos den indiske guru Sri Sri Shankar, der er ekspert i vejrtrækni­ng.

Taler med de døde

Nu er han også begyndt at tale med de døde. I et interview for nyligt med sin lokale avis, Neue Zurcher Zeitung, sagde han, at han tit tager til sin barndomsby, Visp, hvor han altid besøger familiegra­vstedet. Da han var der for to uger siden, var han i ’ kontakt’ med sin afdøde mor, som bad ham om at slutte sig til hende.

– Men jeg sagde, at jeg havde det godt. Tiden er ikke inde.

– Jeg er som en bjergged, som bliver ved med at gå og gå og gå. Jeg kan ikke stoppes. Jeg fortsætter.

Alt tegner da også til, at Blatter vinder en komfortabe­l sejr på fredag, men det får ikke angrebene på hans person til at stilne af.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark