Ekstra Bladet

MORDTIROLO

BRØD USKREVNE REGLER: Astana angreb Contador på vej mod bjerget Mortirolo, da han havde uheld

- FOTO: AP JONAS SØRVIN KRISTIANSE­N

Når man ikke kan true manden i førertrøje­n med lovlige kneb, så kan man jo forsøge med dem, der ikke er helt fine i kanten. Sådan kunne man forledes til at tro, at Astana tænkte på gårsdagens etape af Giro d’Italia.

Ufine midler

Alberto Contador har lignet en urørlig mand hidtil i løbet, og derfor tog Astana ufine midler i brug, da de blæste til angreb, mens spanie- ren var sat af på grund af en punktering. Indrømmet, det står ikke skrevet i reglerne, at man skal vente på manden i førertrøje­n ved uheld, men det er en af de uskrevne regler, der normalt bliver overholdt i feltet.

Men ikke i går. Astana fløj af sted på vej mod årets skrappeste stigning Mortirolo, mens Contador et minut bagude pressede de sidste kræfter ud af sine hjælpere for at begrænse tidstabet frem mod stigningen.

Da det frygtede bjerg duk- kede op, måtte Contador for alvor selv træde i pedalerne, og han kørte sandsynlig­vis på en masse indebrændt­hed og irritation over Astanas kørsel. Med formidabel bjergkørse­l lykkedes det spanieren på egen hånd at lukke hullet, og da han nåede frem, kunne han se en lidende Fabio Aru i problemer.

Ingen fairplay- pris

Det udnytte Contador kort efter, og på få kilometer vendte han forsvar til an- greb, stak af fra Aru og myrdede italienere­n hele vejen mod toppen, mens forspringe­t voksede og voksede.

Astana lagde slagplanen om. Bjergstærk­e Mikel Landa fik fri, og han sad med Contador hele vejen op og ind på finalestig­ningen, hvor han sagde farvel og tak til Contador og den sidste mand i frontgrupp­en, Steven Kruiswijk, og vandt anden etape i træk.

Men fairplay- priser, dem vandt Astana ingen af tirsdag.

jonas@ eb.dk

 ??  ?? Steven Kruijswijk, Alberto Contador og den senere vinder Astana- rytteren Mikel Landa på vej op ad bjerget Mortirolo.
Steven Kruijswijk, Alberto Contador og den senere vinder Astana- rytteren Mikel Landa på vej op ad bjerget Mortirolo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark