Ekstra Bladet

– Hvis de spørger, hvad du har gang i?

-

– Jeg har gang i at føre valgkamp.

– Men hvad havde du gang i, da du fik tøjet af Venstre?

– Jeg har ikke fået noget tøj af Venstre, det ved du også godt, lød det fra Løkke. Hverken Helle Thorning eller Lars Løkke har trods mange år som toppolitik­ere vundet danskernes hjerter.

Derfor er folketings­valget 18. juni reelt et FRAvalg, hvor vi vælgere må stemme på den statsminis­terkandida­t, vi synes mindst skidt om. Det bliver et valg mellem pest eller kolera. I en afstemning på eb. dk med 60.000 afgivne stemmer fastslår hele 42 procent, at de HVERKEN ønsker Thorning eller Løkke som statsminis­ter.

– Politik handler om at vinde folks hjerner og hjerter, og det har ingen af dem formået, fastslår Jacob Torfing, professor ved Roskilde Universite­t med speciale i valg og politik.

Uvenner med vælgerne

Samme vurdering kommer fra Rune Stubager, professor og valgforske­r ved Aarhus Universite­t.

– De har hver især lagt sig ud med vælgerne. Regerin- gen har gjort det ved at føre en anden politik, end deres kernevælge­re havde forestille­t sig. Lars Løkke har rodet sig ud i personlige skandaler, påpeger han og fortsætter:

– Det er to ting, som har givet et fravalg af dem begge.

Begge forskere tillægger Ekstra Bladets afsløringe­r af Løkkes rejser på første klasse og tøjkøb stor betydning. Sagerne har nemlig betydet, at Venstre og Lars Løkke er raslet ned i anseelse hos danskerne. Thornings store pro-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark