Ekstra Bladet

– Så I er alligevel ikke så ’ indædt’ forskellig­e i forhold til EUspørgsmå­let, at I ikke kan være i regering sammen?

-

– Det er jo rigtigt, at vi ser meget uens på EU- spørgsmåle­t. Men vi ønsker at tage regeringsa­nsvaret i Venstre, og vi udelukker ikke nogen på forhånd. Og så er det alt for tidligt at fordele skindet, før bjørnen er skudt.

– Hvis ikke skindet skal sælges, før bjørnen er skudt, hvad siger du så til, at Søren Pind udtaler sig så klart?

– Jeg hæfter mig mest ved, at jeg selv har udtalt mig ufatteligt klart i den her sag. Det har jeg gjort på Venstres landsmøde, og det har jeg også gjort i dag.

I Ekstra Bladets tv- studie var Søren Pind da også ganske godt klar over magtfordel­ingen i Venstre.

– Nu er det ikke mig, der skal danne regering. Og det kan godt være, I har skrevet

Søren Pind

Faktisk er traditione­n i vores parti sådan, at vores høvdingefo­rmand bestemmer alt – både hvad angår regeringsd­annelse og ministerpo­ster

– Jeg vil bare gerne tjene fællesskab­et, siger han.

EU- afstemning­en, der spiller den helt centrale rolle i magtkampen, er, om det danske retsforbeh­old skal afskaffes, eller om det skal udskiftes med en tilvalgsor­dning.

Det blev præsentere­t i december sidste år af Helle Thorning, som ud over Lars Løkke var ledsaget af SF’s Pia Olsen Dyhr og de radikales Morten Østergaard. De fire partier er enige om at anbefale et ja til at ændre retsforbeh­oldet, mens Dansk Folkeparti på det kraftigste anbefaler et nej. kristoffer@ eb.dk;

sq@ eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark