Ekstra Bladet

Ahr, det er jo bare Søren Pind

-

Dansk Folkeparti­s formand, Kristian Thulesen Dahl, giver ikke meget for Søren Pinds kontante afvisning af en kommende Venstre- ledet regering med deltagelse af DF.

Det sagde Thulesen Dahl, da Ekstra Bladet i aftes mødte partiforma­nden før valgkampen­s første partileder­runde på Christians­borg.

– Hvad mener du om den melding fra Søren Pind?

– Jeg mener sådan set, at Venstre må køre deres valgkampag­ne, præcist som de vil. Men det er ikke en særlig generende udtalelse, for det afgørende for os er ikke, om vi kommer i regering. Hvis det var vigtigt for os at komme i regering, kunne den være generende. Men det er den ikke.

– Men er du enig med Søren Pind i, at I ikke ville kunne gå i regering sammen?

– Nej, det er jeg ikke enig i. Vi så i Storbritan­nien ved forrige valg, at der var en regering bestående af de konservati­ve og liberaldem­okraterne. De mener noget meget forskellig­t om EU. Det kunne de finde ud af. Det ville vi også i Danmark finde ud af, hvis vi ville det. Det er en rent politisk afvejning.

– Men er det ikke en kæmpe provokatio­n på valgkampen­s første dag at melde så klart ud om regerings- konstellat­ioner?

– Ahr, men det er jo bare Søren Pind. Han er jo kendt for at komme til orde ved at sætte tingene på spidsen. Og ham om det. Det generer ikke mig. Det er sådan, jeg kender Søren Pind, og i bund og grund mest på en god måde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark