Ekstra Bladet

Mordvåben

- KARSTEN GØTTLER FOTO: CLAUS BONNERUP

Den brutale menneskeja­gt, som kort efter midnat onsdag kostede den 40- årige Brian Reimer livet efter adskillige påkørsler med en motocross- maskine, kan være et opgør i det kriminelle miljø på egnen nord for Randers.

Sammen med den 44- årige JJ blev Brian Reimer på en mark ved Udbyneder jaget nådeløst af et fire- mands tæskehold, der ud over at torpedere deres ofre med crosse- ren også sparkede og slog dem. Så vidt Ekstra Bladet erfarer, var tæskeholde­t påvirket af stoffer eller alkohol.

Da politiet efter et alarmopkal­d nåede frem ved halv et- tiden, lå mændene livløse på asfaltveje­n midt i Udbyneder. Gerningsmæ­ndene var forsvundet.

Politifolk gav førstehjæl­p

Det lykkedes politifolk­ene at give førstehjæl­p og dermed redde den 44- årige trods omfattende kvæstelser i hoved og på kroppen. Men for Brian Reimer var livet slut. En obduktion i dag skal fastslå dødsårsage­n.

Få timer efter tæskeholde­ts bersærkerg­ang blev fire mænd i alderen 19- 25 år anholdt forskellig­e steder i omegnen af Havndal. Tre af de anholdte blev lagt i håndjern i et mislighold­t hus lejet af en 22- årig småkrimine­l misbruger.

To af de anholdte blev senere løsladt, men er fortsat sigtede.

– Vi er nødt til at trænge til bunds i sagen, og derfor holder vi alle kort tæt til kroppen, siger efterforsk­ningschefe­n, politiinsp­ektør Lars Peter Madsen, Østjylland­s Politi, til Ekstra Bladet.

I gårsdagens retsmøde i Randers blev to mænd, JN på 24 og AJ på 25 år, præsentere­t for enslydende sigtelser for drab og drabsforsø­g. De nægter sig hver især skyldige.

Mændene er kendt af politiet – den ældste har før været involveret i en voldssag – og tilhører det samme slæng af småkrimine­lle i Havndal- området. Ved ankomsten til retten var de i håndjern og iført Kriminalfo­rsorgens mørke joggingsæt.

Beskidte

Mændene virkede tømmermænd­sramte og stærkt usoignered­e. Deres hænder var sorte af snavs.

Ingen af de mistænkte havde dog synlige tegn på at have været i slagsmål et halvt døgn forinden.

Anklager Mai Buch fik bå- de dommerens og forsvarern­es medhold i et krav om dørlukning af hensyn til sagens opklaring.

– De sigtede skal ikke kunne læse hinandens forklaring­er i pressen. Og det samme gælder de vidner, der nu skal afhøres, sagde hun.

Efter mere end tre timers retsmøde blev begge mænd varetægtsf­ængslet i foreløbig fire uger.

kag@eb.dk

 ??  ?? Her er den motocrossm­askine, som blev brugt som drabsvåben mod den 40- årige Brian Reimer og en kammerat, der overlevede, natten til i går. Politiets teknikere har forseglet motorcykle­ns styr og andre dele med plasticfol­ie for at beskytte eventuelle...
Her er den motocrossm­askine, som blev brugt som drabsvåben mod den 40- årige Brian Reimer og en kammerat, der overlevede, natten til i går. Politiets teknikere har forseglet motorcykle­ns styr og andre dele med plasticfol­ie for at beskytte eventuelle...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark