Ekstra Bladet

Skrøbelige ældre fortalte om trick- tyvene

-

En efter en kom ældre, skrøbelige vidner ind i retslokale nummer tre ved Retten på Frederiksb­erg i går og fortalte, hvordan de var blevet narret og rendt over ende i deres eget hjem af tricktyve, som ifølge anklageskr­iftet i alle tilfælde er den 21- årige Santino Levakovic i forening med en eller flere ukendte medgerning­smænd.

Kun i et tilfælde af forsøg på trick- tyveri er hans to fastre Diana og Monika Petrovic og hans onkel Giovanni Levakovic tiltalt i forening med ham.

Offer er afgået ved døden

Alle fire nægter sig skyldige.

Den ældste, der i går vidnede, var en 93- årig kvinde. Et andet af ofrene i sagen er afgået ved døden, siden hun 3. oktober for anden gang fik besøg af tricktyve og fik stjålet 3000 kroner i kontanter og stjålet to hævekort, hvorfra der senere blev hævet 15.000 kroner.

14. januar ringede det på døren hos en ældre dame på Vagtelvej på Frederiksb­erg.

– Han sagde, at han skulle ind og efterse min måler, og jeg lukkede ham ind, og så lokkede han mig på en eller anden måde ud på badeværels­et. Da hørte jeg en mistænkeli­g lyd fra stuen. Det hele foregik så hurtigt, og jeg så ikke andre end manden i min lejlighed, men jeg kunne høre en lyd, formentlig fra en skuffe i mit chatol i stuen.

Da trick- tyven var væk, så hun ud ad vinduet og så personen fra hendes lejlighed sammen med to- tre andre på Vagtelvej.

’ Hjælpsom dame’

Vidnet forklarede, at der kun manglede nogle småtterier, som var i en æske. To konge- mærker, et lille ravvedhæng og et Dagmar- kors.

En tilsynelad­ende hjælpsom kvinde tilbød 6. december sidste år at bære varer op for en ældre dame i Lundtofteg­ade på Nørrebro.

Men inden hun fik set sig om, var to kvinder og en mand trængt ind til hendes meget dårligt gående kæreste og hans tegnebog var blevet tømt for 1800 kroner. Selv manglede hun også sin pung med 500 kroner, da tyvene var forsvundet.

Han sagde, at han skulle ind og efterse min måler, og jeg lukkede ham ind, og så lokkede han mig på en eller anden måde ud på badeværels­et

Fik noget af nummerplad­e

En 93- årige kvinde på Smyrnavej var derimod så heldig, at hendes underbo reagerede, da han hørte, at nogen havde ringet hårdt på hos hende, og han hørte larm på trappen. Han tændte sit kamera i døren og gik ud på trappen for at se, hvad der foregik. Der mødte han fire personer, to kvinder og to mænd. Den ene udpegede han i går i retten som Giovanni Levakovic.

Da alle fire hurtigt forsvandt, fik han noteret forbogstav­erne på bilen, de kørte i, og de fire tiltalte blev kort tid efter stoppet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark